A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ajándékötletek, ünnepi programok gyerekeknek

Vágólapra másolva!
Ma már szinte tobzódunk a jobbnál jobb lehetőségekben, talán zavarba is hoz a bő választék. Cikkünkben csupa olyasmit ajánlunk, amit kipróbáltunk, és jónak találtunk. Lesz a csokorban zene, játszóház, színház és mesekönyv is.
Vágólapra másolva!

Lássuk először, hová rekkentsük el a gyerekeket, amíg anya süt, apa pedig karácsonyfa után koslat. Jobbnál jobb gyerekprogramokat tartogat a karácsony előtti napokra a főváros.

A Millenárison 18-án, csütörtökön ádventi játszóház lesz, 20-án, szombaton a XIII. Nemzetközi betlehemes találkozó, vasárnap egész nap ádventi gyerekprogram. A millenáris a két ünnep között is gondol a gyerekekre, 27-28-án mesefesztivállal várja a családokat.
A Fonóban 21-én, vasárnap délután a Kolompos lemezbemutató koncertjére látogathat el a család azon része, akik nem a karácsonyi készülődéssel töltik idejüket. Aki csak 20-án ér rá, az sem marad le a Kolomposról - délelőtt, 11-től játszanak a Komédium színházban. Ha végképp nincs idő koncertre menni, érdemes megismerkedni az együttes gyereklemezeivel.
Mindenkit vár a Tökmagház Játszóház a belvárosban, minden szombaton tíz órától délig. A gyerekek és a szülők az éppen aktuális ünnepkörhöz köthető tárgyakat, hangszereket készíthetik el természetes anyagokból. Decemberben gyertyaöntés, mézeskalácssütés és karácsonyfadísz készítés lesz a fő foglalatosság. Minden alkalommal éneklés, tánctanítás és népi játékok is várják a látogatókat, na, meg piros alma és frissen sült pogácsa. A belépés ingyenes (1052 Budapest, Haris köz 3., tel.:318-0300)

Érdemes körülnézni az IBS (International Buda Stage, Tárogató út 2-4., tel.: 391-2525) háza táján is, hiszen mindig sok gyerekprogrammal várják a kicsiket. 19-én a Rézfánfütyülők című előadás várja a kisiskolásokat a Fesztivál Quintet előadásában. Jó karácsonyi ajándék lehet a Bon-bon Matiné bérleteit megvásárolni a következő évadra. Szinte biztos, hogy a Bon-bon barát gyerekek megszeretik a komolyzenét, a színházat, ha rendszeresen látogatják ezt a budai kis színházat. Nagy sikerű darabjuk a Tuba Tóbiás, már lemezen is kapható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!