Homokszobor-fesztivál Berlinben

Vágólapra másolva!
Berlin parlamenti körzetét hatalmas homokstranddá változtatták át a nemzetközi homokszobor-építő fesztivál idejére. A tíz "homokozó művész" rendelkezésére 30 tonna homok áll, és csak homokot és vizet használhatnak fel a szobrok megalkotásához.
Vágólapra másolva!

A berlini Lerther Banhof állomás melletti körzetben 8000 négyzetméternyi területet különítettek el a homok részére, amelyet majd a versenyző művészek felhasználnak alkotásaik készítésére. A versenyzők a német bajnoki címért szállnak majd ringbe homokozólapátjaikkal, spatuláikkal és még sok speciális eszközzel, hogy megpróbálják a homokot művészi alkotásokká gyúrni.

Forrás: www.jugendnetz-berlin.deForrás: www.jugendnetz-berlin.de

Ez évben az alkotások témája meg kell hogy feleljen a "négy elem" témának, amelyet a fesztivál szervezői találtak ki. A világ mindent tájáról érkezett művészek rendelkezésére 30 tonna homok áll, és csak homokot és vizet használhatnak fel a szobrok megalkotásához.

Arthur Wetzel, a fesztivál felelőse elmondta, hogy az alkotások a díjak elkészülte után még sokáig a helyükön maradnak. "Ha nem jön egy vihar, akkor az alkotásokat hat-nyolc héten át is meg lehet csodálni. Csak fokozatosan 'fogyasztja el' őket a szél és a nap. A csendes eső nem tesz bennük kárt, sőt, még keményebbé teszi őket."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről