A hamis pizzák, az eredeti receptekre fittyet hányó bűnös tésztakorongok elleni harc megkezdődött - írja az EFE. Az olasz gyártók, termelők szövetsége a napoletana, a marina és a margarita pizzákat és ezek variánsait szeretné megvédeni a hamisítóktól, akik kárt okoznak a hagyományos itáliai gasztronómiának. A beadott jegyzék részletesen elemzi, miből, mennyi kell, milyen típusú paradicsommal kell dolgozni és mit szabad felpakolni a korongra.
A mozzarella, a fűszerek, a liszt mellett - akárcsak a divatszakmában - a forma is igen fontos: a pizza kötelezően kerek legyen, a középső részén pedig nem haladhatja meg a 3 milliméteres vastagságot. Az olaszok kissé engedékenyebbek a pizza szélével, ott egycentis vastagság erősen javallott, de két centiméterig még megbocsátóak a szakácsok - ha vastagabb, kész a baj.