<p>Szekeres Imre (1950, Szolnok) - MSZP</p>

Vágólapra másolva!
Szekeres Imre 1994-98 között egyik meghatározó politikusa volt az MSZP-nek. Befolyása csökkent a mostani ciklusban, de továbbra is tagja az országos elnökségnek.
Vágólapra másolva!

Az MSZP előző ciklusbeli frakcióvezetője a költségvetési bizottság elnöke, harminchat önálló indítványa és hatvanegy felszólalása volt. Bírálta a kétéves költségvetés bevezetését.
Kommunális lerakó építéséért lobbizott 31 település számára, sürgette a Tisza-tónál a környezetvédelmi mintaprogram végrehajtását, szorgalmazta a Jászsági Főcsatorna megépítését, az Alföld sivatagosodásának a megállítását. Többször ismertette a költségvetési bizottság véleményét.

Szekeres vegyészmérnök, oktatóként és kutatóként a veszprémi egyetemen dolgozott. 1986-1990 között tanácselnök-helyettes volt Veszprémben. 1969-89-ig volt az MSZMP tagja. Az MSZP elnökségének 1990 óta tagja, 1990-94-ig ügyvezető alelnök, 1994-98-ig alelnök volt, 1994 óta Jászapáti képviselője.

Szekeres következetességet várt a kormánytól a nyugdíjemelések ügyében: Ha a Fidesznek az az álláspontja, a kormánynak az az álláspontja, hogy a nyugdíjasoknak meg kell adni azt a támogatást, ami nekik a törvények szerint jár, akkor ám tegyék, reális inflációs rátával számolva ez egyértelműen és világosan jóval magasabb nyugdíjemelés, mint amit önök javasolnak. Nem kell mást tenni, mint azt, amit önök mondanak, csak a valóságban is meg kell tenni, reális inflációval számolva meghatározni a jövő évi nyugdíjemelés mértékét.

Ajánlat:

További képviselők Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről