MSZP: Közpénzen kampányolna a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Pest megyei közgyűlés szocialista frakciójának elnöke szerint a megye fideszes vezetése közpénzeket akar kampánycélra fordítani. Fábry Béla úgy véli, hogy az az európai uniós csatlakozásról szóló szórólap, amelyre tízmillió forintot javasol fordítani a megye fideszes vezetése, valójában a jobboldali párt kampánycéljait szolgálja. A politikus a javaslat esetleges elfogadása esetén azt fontolgatja, hogy jogi útra tereli az ügyet.
Vágólapra másolva!

Az MSZP szerint a Pest Megyei Közgyűlés fideszes vezetése tízmillió forint közpénzt akar választási kampányra fordítani. Ennek megakadályozására a megye pénteki közgyűlésén javaslatot tesznek a szocialisták. Erről Fábry Béla, a szocialisták Pest megyei közgyűlési frakciójának vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

A politikus elmondta, hogy az MSZP hozzájutott ahhoz a szórólaptervezethez, amely az európai uniós csatlakozásról szól. Álláspontjuk szerint azonban a szórólap sok pontban valótlan információkat tartalmaz, és rajta van a megyei közgyűlés elnökének arcképe. A szocialisták szerint a szórólap kampánycélokat szolgál. A szocialista politikus emellett azzal is vádolja T. Mészáros Andrást, a közgyűlés fideszes elnökét és társait, hogy népszavazási kezdeményezésük a megye régióból történő kiválásáról csupán propagandacélokat szolgált.

Fábry Béla közölte: ha nem sikerül az MSZP-nek megakadályoznia a szórólapokra fordítandó tízmilliós keret megszavazását a pénteki közgyűlésen, akkor valószínűleg hűtlen kezelés alapos gyanújával jogi útra tereli az ügyet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!