A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán: meg kell szerezni a fővárost

Vágólapra másolva!
Nem engedhetjük meg, hogy Budapest évtizedeken keresztül ellenfeleink kezén legyen, ezért nyernünk kell - mondta Orbán Viktor exminiszterelnök, aki szerint nincs előnye az EU-s csatlakozásnak, ha olyan kormánya van az országnak, amely nem a gazdasági patriotizmus pártján áll.
Vágólapra másolva!

Nem engedhetjük meg, hogy az ország szíve, motorja évtizedeken keresztül ellenfeleink kezén legyen, ezért Budapesten sikerre kell jutnunk - mondta Orbán Viktor egy fővárosi kampányrendezvényen. A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: "a dolgok állása szerint nem is vagyunk esélytelenek". A fideszes politikus szerint a sikeres választási küzdelemhez jókedvre, önbecsülésre és önbizalomra van szükség.

Orbán Viktor kitért az európai uniós csatlakozás kérdésére is. Leszögezte: téved az, aki azt hiszi, hogy a belépéssel nagy mennyiségű szétosztható pénz jön Magyarországra. A volt miniszterelnök megjegyezte: nem látják előnyét a csatlakozásnak, ha az országnak nem egy gazdasági patriotizmus pártján álló kormánya van. Mint mondta, Magyarország bizonyos beruházásokhoz kaphat majd uniós támogatást, ám szerinte ez csak akkor jelent előnyt, ha ezeket a beruházásokat magyar emberek fogják elvégezni. Leszögezte: az unióba nem a kormány, hanem "mi mindannyian, személyes életünkkel lépünk be." Orbán Viktor ehhez hozzáfűzve megismételte korábban hangoztatott előfeltételeit, miszerint csak a kis- és középvállalkozások, a magyar gazdák támogatása, illetve a bérek felzárkóztatása esetén tudják megszavazni a csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosítást.

A jövő évi adótörvényekkel összefüggésben úgy vélte: az új szabályozásokkal nem járnak jól azok, akiknek a minimálbérét terhelő adót nem törölték el, akik gyermeküket munka mellett nevelik, továbbá azok a fiatalok, akik először lépnek munkába. Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a tőzsdei tranzakciók nyereségadóját ugyanakkor eltörölte a Medgyessy-kormány.

A volt kormányfő szerint a kormánynak meg kell mondania, hogy milyen jövőt szán az embereknek, mert - mint fogalmazott - nagy hiba arra kényszeríteni az országot, hogy az egyik 100 napról a másik 100 napra bukdácsoljon. Hozzátette: a magyar gazdaság mozdulatlan, mert a vállalkozók nem értik, hogy milyen gazdasági rendszer keveredik ki a kormány döntéseiből.

A fideszes politikus szerint a sikeres választási küzdelemhez jókedvre, önbecsülésre és önbizalomra van szükség. Mi a magunk részéről egy lendületben lévő, gyarapodó, emelkedő pályára állított és bizakodó ország ügyeit adtuk át az utánunk következő kormánynak - jelentette ki a fideszes politikus, hozzátéve: vállalni kell az elmúlt négy esztendő munkáját.

A volt miniszterelnök szavai szerint 1500 szavazat döntötte el, hogy milyen irányba haladjon Magyarország sorsa. Orbán Viktor kitért a polgári körök jelentőségére is, amelynek kapcsán úgy fogalmazott: azért fontosak, mert köréjük épülhet majd a nemzeti egység.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!