Egyelőre kitartanak Gy. Németh mellett

Vágólapra másolva!
Lénárt László, az MSZP budapesti kampányfőnöke kijelentette: nem tervezik Gy. Németh Erzsébet visszaléptetését, mert ezt semmi nem indokolja. Lénárt ugyanakkor megjegyezte: jelenleg ez a fővárosi MSZP végleges álláspontja, amennyiben azonban Demszky és Gy. Németh együttes támogatottsága a választásokig hátralevő egy hétben visszaesik, akkor tárgyalni fognak az SZDSZ-szel.
Vágólapra másolva!

Lénárt László, az MSZP budapesti kampányfőnöke hétfőn az [origo]-nak kijelentette: nincs olyan ok, ami miatt Gy. Németh Erzsébet visszaléptetését terveznénk. Lénárt Horn Gyula volt miniszterelnök személyes véleményére reagált, ami a Nap-kelte című tévéműsorban hangzott el hétfőn reggel. Horn a tévéműsorban azt mondta, hogy Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-jelöltnek vissza kellene lépnie Demszky Gábor főpolgármester javára, mivel az SZDSZ jelöltje esélyesebb nála.

Lénárt közölte: nem tervezik Gy. Németh Erzsébet visszaléptetését, mert a legutóbbi közvélemény-kutatási eredmények ezt nem indokolják. A kampányfőnök elmondta: mivel az utolsó közvéleménykutatási adatok nagyon eltérnek egymástól, így azok eredményeit összesítették, újabb közvélemény-kutatást pedig a magas ár miatt már nem rendel a párt. A fővárosi szocialista szimpatizánsok véleménye elegendő ahhoz, hogy végleges véleményünk legyen Gy. Németh Erzsébet visszaléptetéséről - fogalmazott.

Lénárt hozzátette: határozottan ki lehet jelenteni, hogy jelenleg nincs "jobboldali veszély" Budapesten, mert a szocialista és a szabad demokrata főpolgármester-jelölt együttes támogatottsága kielégítő. Ha azonban a két jelölt támogatottsága csökken a hátralevő egy hétben, akkor mindenképpen tárgyalni fognak az SZDSZ-szel. Az [origo] kérdésére, hogy milyen forrásokból juthat a párt ilyen információkhoz, Lénárt azt válaszolta: elképzelhető, hogy más szervezetek által rendelt közvélemény-kutatások adatait az MSZP is megismerheti majd.

Az MSZP kampányfőnöke elmondta, a párt célja, hogy a lehető legjobb eredményt érje el az önkormányzati választásokon, mind a főpolgármesterségért folyó küzdelemben, mind a fővárosi közgyűlésben.

A választási kampányról szólva Lénárt azt mondta, hogy az MSZP "barátságtalan lépésnek tartja", hogy az SZDSZ azzal kampányol Budapesten, hogy a kormány elfogadta Demszky Gábor városfejlesztési programját. A szocialista kampányfőnök szerint valóban készült egy nagyon jó program, de ez nem Demszky, hanem a fővárosi közgyűlés élén álló szocialista-szabad demokrata városvezetés programja, ami szakértők bevonásával készült. Az SZDSZ lépése ez esetben kicsit megtéveszti a közvéleményt - fogalmazott Lénárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről