Tarlós védi függetlenségét

Vágólapra másolva!
A III. kerületi választási bizottsághoz fordul a kerületben független polgármester-jelöltként induló Tarlós István. Véleménye szerint a napokban olyan szórólapok jelentek meg Óbudán személyével kapcsolatban, amelyek nem fedik a valóságot, mivel a Fidesz jelöltjeként tüntetik fel. A helyi fideszesek tiltakoznak a szórólapok ellen, amelyben visszaélnek a párt nevével és jelvényével.
Vágólapra másolva!

Tarlós erről közleményben tájékozatatta az MTI-t. A polgármesterjelölt közleményéhez csatolta egy szórólap és egy fotómontázs fénymásolatát is, amin Deutsch Tamással, a Fidesz budapesti elnökével látható, "a mi polgármesterünk" felirattal. A kép összevágott montázs, hamisítvány, a valóságban ilyen tény és reklám nem létezik - fogalmaz közleményében Tarlós. A polgármesterjelölt szerint a szórólapokat kedden reggel ragasztották a békásmegyeri lakások ajtajára öntapadós címkével.

Olvassa el az [origo] összeállítását a III. kerületről/onkormanyzati/20020923iiikerulet.html

Tarlós azt kifogásolja, hogy hivatalosan, az ajánlócédulák és a szavazólap tanúsága szerint független jelöltként indul a választáson. Tarlós 1990 óta a kerület polgármestere és 1994 óta mindig függetlenként nyerte el a polgármesteri posztot, bár a polgári pártok támogatását többször is élvezte és a Fidesz, illetve az MDF most nem indított jelöltet vele szemben.

Tarlós közleménye arra is kitér, hogy egyidejűleg a szocialista jelölt kampány-röplapján szavazólap imitáció jelent meg, "ahol meghamisítják a hivatalos jelöltállítás tényét".

A Fidesz óbuda-békásmegyeri szervezete megdöbbenve tapasztalta, hogy kedden olyan öntapadós matricák jelentek meg Óbuda házfalain, amelyen Tarlós István független polgármester látható a Fidesz politikusainak képével és a párt emblémájával. A Fidesz helyi szervezete közleményében úgy véli: a matricák visszaélnek a Fidesz nevével és emblémájával, és alkalmasak a választópolgárok megtévesztésére. Úgy véljük, hogy a Magyar Szocialista Párt választási csalásra készül, amely ellen határozottan tiltakozunk - olvasható a helyi fideszesek közleményében.

Az MSZP III. kerületi szervezete ugyanakkor az MTI-hez eljuttatott közleményé-ben felszólítja Tarlós Istvánt, hogy egyszer és mindenkorra rendezze a Fidesszel való viszonyát, és kampányát segítő akciójukat ne a szocialisták nyakába varrja. A közlemény szerint furcsa, hogy az országgyűlési választásokon Fidesz-MDF színekben induló polgármester most kézzel-lábbal tiltakozik a polgári összefogás támogatása ellen. A közlemény kitér arra is, hogy az elmúlt időszakban a szocialista párt plakátjait és kiadványait rongálták meg ismeretlenek. Amennyiben Tarlós István nem változtat hangnemén, jogi útra tereljük az ügyet - olvasható a dokumentumban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről