A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A karcos arcok szerencséje (x)

Vágólapra másolva!
A Fortuna Classic Funkypartyra elsősorban a hajdani legendás Fortuna diszkó régi törzsvendégeit, de a dallamosabb zenékre vágyó "mai fiatalokat" is várja Dan von Schulz, a klub egykori rezidense szombaton, az óbudai Globe-ban.
Vágólapra másolva!

A buli helyszínéül szolgáló klub a szervezők ígérete alapján már a bejáratánál is a nyolcvanas évekbeli diszkókorszakot idézi majd. Még a beengedő személyzet tagjai között is az egykori klub munkatársaira ismerhetnek a bennfentesek.

Először persze azok jutnak majd be, akik annak idején is törzsvendégek voltak, vagy jó előre megváltották jegyüket a diszkóidőgépre.

Ha elég sikeres lesz, a buliból egész sorozat várható. A szervezők nem titkolt célja, hogy újra összehozzák, az egykor minden hétvégén a Fortuna táncparkettjét koptató, ma harmincas-negyvenes éveiben járó közönséget egy-egy nosztalgia est erejéig.

Az est házigazdája Dan Von Schulz lesz, akinek neve egy időben összefonódott a patinás klubbal. A Fortuna 1986-ban nyitotta meg kapuit, és kereken tíz évig volt nyitva a diszkókirályok és -királynők előtt. Schulz '88 végétől egészen a klub zárásáig rezidensként pörgette eleinte funky-, később rap-hiphop-, majd house-lemezeit.

A zárás után, 1999-ben kapta az első felkérést a siófoki Palace-tól, hogy egy éjszaka erejéig a régi fortunás bulik emlékeit felelevenítse. Azóta majdnem minden évben volt, és a mai napig van is a Fortuna egykori törzsközönségét megcélzó party.

Schulzék a minden évben szilveszter előestéjén megrendezett Fortuna Classic Gold bulik állandó társaságát is szeretnék, évente többször is, sőt ha lehet, akár minden hónapban emlékeztetni a régi hangulatra.

"Azért, hogy elővegyük a régi karcos lemezeket és a régi karcos arcokat" - mondja Dan von Schulz nevetve. "De persze nem csak azokat várjuk, akik annak idején a Fortunába jártak. Mindenkit, aki lemaradt '86-tól '96-ig tartó fénykorról, de érdeklik ezek a régi, jó zenék. Igyekszünk mindent, amit csak lehet, a régi bulikhoz igazítani. Most is éjfélkor kezdem majd a szettem, és éjjel háromig játszom, mint régen. Azt is tudom, hogy mi lesz a kezdő és a záró szám. Aki annak idején a Fortunába járt, az is biztosan tudja."

Az első buli helyszíne a nemrég felújított óbudai Glob Royal, egy kétszintes klub; de ha lesz, minden folytatás valahol máshol lesz. Dan von Schulz előtt és után (éjjel háromkor még nem ér véget a party) dj Spider gondoskodik majd a funkyzenéről, az első kétszáz vendég pedig Fortuna-cédét kap ajándékba. A zártkörű bulira az IWIW-en lehet jelentkezni.

(X)

Forrás: [origo]

Forrás: [origo]
(X)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!