A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Yahelt a klubváltás sem zavarta

Vágólapra másolva!
Nálunk járt a kommersz és a psytrance határán egyensúlyozó dj Yahel. Beszámoló dióhéjban az izraeli fellépéséről.
Vágólapra másolva!

Az első megdöbbenés: az Events Hallba beharangozott Yahel-party helyét átvette a holland dj- és producerpáros, a 16 bit Lolitas, így Yahel és közönsége a Dokkban találhatott egymásra.

Az átszervezés oka igen egyszerű volt, az elővételes jegyek nem fogytak úgy (nagyjából háromszáz talált gazdára), ahogyan azt a szervezők megálmodták, és mégis csak kínos lett volna a többezer ember befogadására képes Events Hallban élvezni a légteret.

Ennek ellenére a fulladásig telt Dokk aréna kellemes csalódást keltett, amennyiben kulturált környezetnek, biztonságot sugalló személyzetnek és tiszta toaletteknek örülhettünk.

Válogatott, ám az új, kisebb helyszínt teljes mértékben betöltő közönség gyűlt össze - talán éppen azért csak ilyen csekély számú, mert a goatársadalom többsége fújt egyet a mézes trance-re, utóbbi stílus rajongóinak körében pedig Yahel neve még ismeretlenül cseng.

A vegyes szettet ígérő line-upot minden bizonnyal éppen ebből a meggondolásból változtatták meg, így a trance-house-vonalat tovább erősítő Slam Junior helyett a goaszcéna szereplői léphettek a pultba - az izraeli Tomot Hruscsov követte, hogy aztán Yahel bemelegítő embere vegye át a stafétabotot.

Meg kell hagyni, profi ráhangolást tartott, így alkalmunk nyílt az eurodance legnagyobb slágereit átélni. Következésképp igazi megváltás volt Yahel Sherman hatalomátvétele: klasszikus dallamok, lebegős trance, pörgős alapokkal.

Nem véletlen, hogy Yahel nevét a trance legmagasabb köreiben is jegyzik, és számait olyan figurák játsszák, mint Tiësto vagy Paul Van Dyk. Az ifjú titán nálunk is sikerrel tarolt, legalább nyolcszáz embert rántott magával.

Forrás: [origo]

Boohna már savas fullonokat pakolt, régi slágerekkel ötvözve - egy cseppet sem lepődtünk meg, amikor a No Good csendült fel a hangfalakból. A Los Angeles-i psytrance-producer, Chromatone tovább fokozta a fullonos hangzást, energikus, pattogós zenéjére együtt ugrált a táncolókkal. Záróakkordjai követték a hagyományokat - mi pedig szép lassan rátaláltunk a szigetről kivezető útra.

Alia

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!