Szabad a csók? - szexológusok a tömegcsókolózásról

Vágólapra másolva!
Lux Elvira szexológus elmondása szerint negyvenéves praxisa alatt nem hallott még ilyet, mint az összcsókvilágrekord, míg kollégája Bede Zsuzsanna nem veszi olyan komolyan a dolgot, s jó bulinak tartja a rekordkísérletet, s mindenkinek ajánlja, hogy menjen el.
Vágólapra másolva!

Szombaton a legtöbb egyszerre csókolózó pár Guinness-csúcsát akarják megdönteni a Kossuth téren. A csók mindössze tíz másodpercig tart.
Bede Zsuzsanna: Akkor talán nem is engem kéne kérdeznie, hanem egy szociálpszichológust, hiszen egy ilyen akció az ő szakterülete. A csók ebben az esetben elveszti valódi funkcióját, mert alapesetben az nem más, mint egy kopogtatás fent, hogy szabad-e lent. A Kossuth téren tízezer ember gyűrűjében viszont nem hinném, hogy erről lenne szó.

Sokak szerint egészséges férfi nem vesz részt ilyen demonstrációban.
Bede Zsuzsanna: Nos, én ennél megengedőbb vagyok, hiszen csak tíz másodpercről van szó, itt nem intim dolog a csók, hanem közösségi élmény, játék, fricska a vaskalaposoknak, és nem mellesleg buli. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy részt vesz-e ilyesmiben, vagy sem. Aki meg megbotránkozik, az ne menjen ki a Kossuth térre, és ne nézze az eseményről szóló tudósításokat sem.

Már két éve megszerezte egyszer Budapest a Guinness rekordot a legtöbb egyszerre csókolózó pár kategóriájában - hogyan értékeli az efféle eseményeket?
Lux Elvira:
A tíz másodperc nem is vészesen hosszú idő, ettől függetlenül nem igazán tartom jónak. Az oralitás a szexuális fejlődés első állomása, kezdetben a létfenntartás eszköze (az anya szoptatja gyermekét), majd a felnőttkori szexus részévé is válik. Egy egészséges férfinak csókolózás közben merevedése van, és ezt kirakja a placcra, a Kossuth Lajos térre. A csókkal elkezdenek egy szexuális folyamatot, ami be is fejeződik ott.

Azért ennyire nem eszik forrón a kását, hiszen rengetegen csókolóznak úton-útfélen, úgy, hogy esélyük sincs továbbmenni a szexusban.
Lux Elvira: Lehet, hogy sarkos a véleményem, de szerintem, ezért is van ennyi impotens férfi. Ugye ha egészséges a férfi, akkor merevedését visszafojtja ilyen esetben, ebből számos diszfunkció adódhat. Ha meg a csóknál nincs erekció, akkor még komolyabb gondok vannak, ekkor jár az ember párról párra vagy néz pornófilmeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!