Mit lehet itt enni-inni?
Finomságokat. A hely kínálata két alapvető ételtípusból építkezik: bárételek és főfogások. Előbbi specialitásai a főleg mediterrán tapasok és bis basok, azaz a már-már megdöbbentően ízletes falatkák rákból, csirkéből, kacsából, májból és társaikból. Emellett természetesen a bárfalatkák is megtalálhatók: helyben sült kenyérkék, padlizsánkrémek, bruschetták és persze a nassolgatni való ínyencségek: olajbogyó, töltött paprika vagy éppen articsóka. Magunk a tapas tálat ajánlanánk - nem mindennapi ízélmény, s egyben megoldás is az örök dilemmára, hogy miért nem lehet sokféléből kevéskéket rendelni. Mert lehet.
A főfogások kilenc ország (Franciaországtól Indiáig) jellegzetességeiből kerülnek ki: mézes, szőlős libamáj, andalúz bélszín, zöld currys báránygerinc, nem is sorolnánk tovább.
Külön érdemes megemlíteni, hogy a közös tulajdonosi kör révén a hely csaknem olyan gazdag koktélválasztékkal és erős mixerfelhozatallal rendelkezik mint az Oscar - a D&G-összeállítások száma viszont határozottan kevesebb.
Hogy néz ki mindez?
Nyugodt, letisztult belső, nyílt, világos terek, pasztellszínek és sötétre pácolt padló. Kedvesen modern, mondhatnánk. Könnyű az efféle elrendezést túlsterilizálni, vagy éppen túl hivalkodóvá tenni - itt sikerült elkerülni ezt a csapdát. A közönség pedig meglehetősen vegyes: a szomszédos kéttannyelvű diákjaitól a kellemes negyvenesekig.
Van-e története?
A háznak igen, az étteremnek nem kifejezetten. A műemléképület, melyben egykor a Hági söröző állt, Dreher Antal első hivatalos kocsmája volt, s mint ilyen egészen a nyolcvanas évek elejéig afféle egyetemista ivóként üzemelt.
Amit feltétlen muszáj tudni még:
A színpad nem csak dísz, gyakran tartanak különféle programokat, ezek némelyike beugrós, sőt, akár hangos is lehet - érdemes előre tájékozódni. Tavasz végétől üzemel a terasz is a sétálóutcává változtatott Huszár utcában.
Árak: levesek 650 forinttól, falatkák 600 forinttól, tészták 1200 forinttól, komolyabb főételek 1500 forinttól. Felső-középkategória.