Vágólapra másolva!

Nőikosárlabda NB I, 2. forduló
Soproni Postás-Tabán Trafik-Szeviép Szeged 87-43 (25-16, 19-17, 17-8, 26-2)
Sopron, 600 néző. V: Kékesi, Ádám.
Postás: Englert 6, CSÁKÁNY 18/6, Fodor 6, SLJAHOVA 18/3, SAUER 12. Cs: RUSSAI 13, Fűrész, AMBRUS 14, Takács, Major. Edző: Meszlényi Róbert.
Szeged: PUNGOR 8/3, Veres 3/3, Mészáros 11/9, SZOPKÓ 7/3, Mahorcsics 8. Cs: Szabó 4, Jex 2. Edző: Király Sándor.

Idegesen kezdett hazai premierjén a Postás, a meccs elején a Szeged két fiatal játékosának, Szopkónak és Pungornak az ügyes, bátor játékával vezetést szerzett. A negyed közepén sebességet váltottak a hazaiak, majd fordítottak sőt, el is húztak a negyed végére. A második tíz perc elején az ex-postásos Mészáros tripláival feljött a vendégcsapat. Ekkor Meszlényi Róbert időt kért és rendezte a sorokat csapata védekezésében. A hajrában Sauer palánk alatti, Russai indításból dobott kosaraival, valamint Csákány pontos tempódobásaival tíz pont fölé növelte előnyét a hazai együttes.

Szünet után nagyon szigorúan védekezett a Postás, támadásban csak szenvedtek a szegediek és a negyed végére Sauer és Csákány találataival húszpontosra növelték előnyüket. A befejező játékrész az addig elég passzív Sljahova sziporkázásának jegyében telt el, az ukrán kosaras elkapta a fonalat, betalált távolról, betörtésből és lepattanók megszerzése után is eredményes volt. Erre a periódusra a szegediek teljesen elkészültek erejükel, szétesett a játékuk. A befejező szakaszban csak Jex volt eredményes közülük, ő 70 másodperccel a lefújás előtt büntetőkből volt eredményes.

Meszlényi Róbert: "Az első félidőben gyengén, szünet után annál jobban védekeztünk és végre támadásban is elkapta a fonalat a csapat. Keményen készülünk a Ronchetti-visszavágóra."

Király Sándor: "Sajnos úgynevezett profi játékosaink húsz perc után föladták a meccset. Amit ebben az összeállításban, négy kezdőjátékos nélkül nyújtott a csapat, az megfelelő volt. Remélem azonban, hogy a szünet után nyújtott játékért nemcsak én szégyellem magam. Gratulálok a jó erőkből álló Postásnak."

Botár László

Korábban:

Fölényes GYSEV-győzelem

Mindent egy helyen az Eb-ről