Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőinek legnagyobb érdeklődésre számot tartó párharcának a Mol Szolnok és az Albacomp-UPC összecsapása ígérkezik. A felek először szombaton Szolnokon, majd szerdán Székesfehérváron találkoznak.

A bajnokságban a csapatok egymás ellen egyaránt hozták hazai meccseiket, a Szolnok 74-61-re, az Albacomp 92-91-re nyert saját pályáján. Ha az elmúlt öt forduló eredményeit nézzük, akkor a fehérváriak formája tűnik jobbnak, ugyanis csak kétszer kaptak ki Borosék, és a legutolsó két találkozójukat biztosan nyerték. A Tisza-partiak viszont háromszor maradtak alul az alapszakasz hajrában, legutoljára szerdán Körmenden.

Az alapszakaszban Bojan Lapov - 20 pontos átlagával - bizonyult a szolnokiak legeredményesebb játékosának. Érdekesség, hogy a center tagja volt a fehérvári kék-fehérek legutolsó bajnokcsapatának 2000 májusában. "Gyönyörű időszakot töltöttem Fehérváron, sok barátot szereztem, de most azon leszek, hogy Szolnokkal minél jobb eredményt érjünk el" - mondta Lapov. "Remélem, több időt tölthetek majd a pályán, mint a legutóbbi fehérvári derbin, mikor már a 23. percben kipontozódtam."

"Ez a párharc egy meccsből fog állni" - állítja Goran Miljkovics, a szolnokiak edzője. "Az egyik félidőt Szolnokon, míg a másikat Székesfehérváron fogjuk játszani. Az utóbbi hetekben nagyon feljött az Albacomp, egyre jobban összeérik a játéka, nagyon nehéz lesz ellene kosárlabdázni. De mi teljes erőnkkel azon leszünk, hogy túljussunk a fehérváriakon, és résztvevői lehessünk a májusi döntőnek."

"Nem volt szerencsés a sorsolásunk, hiszen a Szolnok köztudottan erős, szervezett csapat" - vélekedett Sterbenz László az Albacomp mestere. "A sűrített program miatt hullámzó teljesítményt nyújtanak a csapatok, és ez alól mi sem vagyunk kivételek. Megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást. Sorainkból mindenki játékra kész, csak a meccs előtt fogom eldönteni, hogy Williams és Trunics mellett Shannon vagy Sanni kap lehetőséget Szolnokon."

Varga Csaba

Ajánlat:

Nyolc között a Dombóvár

Mindent egy helyen az Eb-ről