Vágólapra másolva!
A sportág új királynője, Henny Reistad labdával a kezében sokkal tehetségesebb, mint mikrofonnal. A fiatal norvég játékos a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntője után, a dobogón énekelte el a Queen: We Are The Champions című dalát.

A Vipers Kristiansand a CSZKA Moszkva után vasárnap a Brest Bretagne csapatát is simán legyőzte, így története során először hódította el a BL-trófeát. A budapesti négyes döntő egy fiatal tehetségről szólt:

Henny Reistad az elődöntőben tíz, a döntőben 12 gólt dobott, így ő lett a hétvége legjobb játékosa.

A 22 éves irányító megállíthatatlan volt a Papp László Sportarénában, majd miután győzelemre vezette csapatát, dalra fakadt, szórakoztató pillanatokat okozva ezzel a közönségnek és csapattársainak.

Reistadot először a 2018-as, debreceni rendezésű U20-as világbajnokságon fedezhettük fel, amikor az aranyérmes magyar válogatott mögött második helyen záró norvég nemzeti csapatban a legjobb teljesítményt nyújtotta, aminek köszönhetően beválasztották a torna álomcsapatába is.

Henny Reistad, a kézilabda új királynője Fotó: Hirling Bálint - Origo

A Bajnokok Ligájában az azt követő szezonban mutatkozhatott be, és valósággal berobbant az élmezőnybe: 71 gólt dobott élete első idényében, és négyes döntőbe vezette a Viperst. A 2019-20-as évadban sérüléssel bajlódott, majd jött a most véget érő szezon, amiben úgy nyert Európa-bajnokságot a norvég válogatottal, hogy a győztes keretből egyedül ő volt 25 évnél fiatalabb.

Aztán vasárnap a Vipersszel még úgy is felért a csúcsra, hogy együttesével január vége óta alig játszott, mert a norvég bajnokságot a járványhelyzetre való tekintettel beszüntették. Reistad 88 szezonbeli BL-góljából 22-t a két legfontosabb mérkőzésre hagyott, ezzel is bizonyítva új csapatának, a dán Esbjergnek, hogy remek igazolás lesz a számukra.

Mindent egy helyen az Eb-ről