Marat Iszmajlov (Oroszország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Marat Iszmajlov , az oroszok középpályása.
Vágólapra másolva!

Poszt: középpályás
Klub: Torpedo Moszkva
Születési idő: 1982. szeptember 21., Moszkva

Az orosz labdarúgás legújabb reménysége 1982. szeptember 21-én született Moszkvában, és a Torpedóban kezdte pályafutását, de 18 esztendősen a városi rivális Lokomotivhoz igazolt. Akkor még egy évet a tartalékcsapatban töltött, de 2001-ben már a felnőttek között szerepelt, és gyorsan meghatározó játékossá vált.

Ekkor már tagja volt az utánpótlás-válogatottnak, de miután az FC Tirol elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn kiválóan futballozott, egy gólt szerzett és további kettőt előkészített, Oleg Romancev meghívta a nagyválogatottba, és augusztusban a görögök elleni barátságos mérkőzésen pályára is küldte. A következő világbajnoki selejtezőn már csere volt, az utolsó két kvalifikációs találkozón pedig a kezdő csapatban kapott helyet, és a svájciak ellen gólpasszt adott Beszcsasztnihnak.

Csatárként is bevethető, de leginkább az irányító középpályás szerepkörében érzi jól magát. A 2001-es esztendőben hat gólt ért el az orosz bajnokságban, azóta kevésbé eredményes, igaz, sérülések is hátráltatták. Alacsony termetű, és rendkívül jól cselez, nem csoda, hogy példaképe Diego Maradona. Minden idők harmadik legfiatalabb orosz válogatott játékosa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről