A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl

Dárdai: Az osztrákok ellen van a legtöbb esélyünk

STORCK, Bernd
Bordeauxban, 2016. június 13. Bernd Storck (j2) szövetségi kapitány eligazítást tart a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott Ausztria elleni mérkőzése előtti hivatalos edzésén, Bordeaux-ban 2016. június 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az első húsz perc után már látszani fog, mire lehet képes a magyar válogatott kedden Ausztria ellen. Előzetesen mindenesetre úgy tűnik, ez a meccs fekszik a legjobban a csapatnak – így foglalhatók össze Dárdai Pál várakozásai a válogatott Eb-bemutatkozásáról.
Vágólapra másolva!

"Három különböző stílusban játszó ellenfelünk van, és még az osztrákok ellen van a legtöbb esélyünk" – mondta Dárdai Pál az M4 hétfői késő esti műsorában.

A Hertha vezetőedzője, a magyar válogatott előző szövetségi kapitánya Bordeaux-ban, az osztrákok elleni keddi Eb-csoportmeccsünk helyszínén nyilatkozott. "Futballozni jobb ez a kicsit hűvösebb időjárás" – mondta a váratlanul hideg bordeaux-i időről.

Dárdai Pál Fotó: Polyák Attila - Origo

Azzal indokolta a véleményét, miszerint az osztrákok elleni meccsen van a magyar válogatottnak a legjobb esélye, hogy „bár jobbak, de hasonló stílusban játszanak, mint mi”: a följebb védekező, visszatámadó német stílust alkalmazzák.

Csak ők gyakorlottabbak az EL-ben és BL-ben összegyűjtött tapasztalatuk miatt.

A „passzív, erős, védekező-kontrázó” izlandi és saját játékával bárki ellen esélyes portugál válogatott ellen szerinte nehezebb dolguk lesz a magyaroknak. A portugálokról megjegyezte, „a gyors lábú játékosoktól labdát szerezni nem lesz könnyű,

Hozzátette viszont, az első két meccsből akár „nagyon jól ki lehet jönni, ha tudunk játékban is javulni, akkor szép reményeink lehetnek”.

Bernd Storck és a válogatott egy nappal a nagy meccs előtt Forrás: MTI/Illyés Tibor


Jósolgatásba nem volt hajlandó bocsátkozni, mondván, nem ismeri a magyar csapat pontos stratégiáját. „Húsz perc után lehet majd megmondani, hogy hogy nézünk ki. Jó-e a srácok testbeszédje, segítenek-e egymásnak” – magyarázta.

Csak pozitívan

Arra a kérdésre, hogy milyen szemmel nézi majd a mérkőzést, azt felelte: „Úgy nézem, mint szurkoló, mint csapattárs, mint volt edző, és megpróbálom pozitív szemmel. Úgy lehet előrelépni, ha pozitívak vagyunk. Jó érzéssel nézem majd a meccset,

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!