A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Biztonsági egyezményt kötött az UEFA és az Európa Tanács

könnygáz huligánok euro 2016 foci eb
Lille, 2016. június 15. Angol szurkolók gyülekeznek egy bár előtt Lille belvárosában 2016. június 15-én. Az angol labdarúgó-válogatott június 16-án Wales ellen lép pályára a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportja második fordulójában Lensben. (MTI/EPA/Thibault Vandermersch)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség és az Európa Tanács biztonsági egyezményt kötött, amelynek a szurkolói erőszak megfékezése a célja.
Vágólapra másolva!

Az UEFA közleménye szerint a megállapodás lényege, hogy javuljon az információcsere az egyes országok hatóságai között, és a mérkőzéseknek vagy tornáknak otthont adó államokat minden esetben figyelmeztessék a veszélyes személyek érkezésére.

Az egyezményt az ET-n és az UEFA-n kívül 14 ország - Franciaország, Bulgária, Grúzia, Görögország, Litvánia, Moldova, Monaco, Montenegró, Hollandia, Portugália, Oroszország, Svájc, Macedónia és Ukrajna - képviselői írták alá vasárnap.

Angol szurkolók Lille belvárosában Forrás: MTI/EPA/Thibault Vandermersch

"Biztos vagyok benne, hogy a jövőben használni tudjuk majd a különböző hatóságok hírszerzési információit. Ez most még nem működik tökéletesen, éppen ezért jött létre ez az együttműködés" - mondta Michael van Praag, aki a stadionokért és azok biztonságáért felelős bizottságot vezeti az UEFA-ban.

A jelenleg is zajló franciaországi Európa-bajnokságon - főleg annak első hetében - számos szurkolói összecsapásra került sor. A legkomolyabb incidensek Marseille-ben történtek az angol, az orosz és a helyi fanatikusok között. Ez a fajta futball-huliganizmus az utóbbi évtized nagy nemzetközi tornáin már nem volt jellemző, ezért is érhette némileg váratlanul a francia szervezőket és a hatóságokat.

"Bízom benne, hogy ha működni fog az információcsere az egyes országok, illetve rendőrségek között, akkor a marseille-ihez hasonló problémás esetek nem fordulnak elő többé" - közölte Van Praag. Hozzátette: tudják, hogy többet kell tenniük a huliganizmus ellen, az ET-vel kötött egyezményt pedig jelentős előrelépésnek nevezte ebben a folyamatban.

A holland szakember nem értett egyet azzal a javaslattal, miszerint a nagy nemzetközi tornák szervezőinek meg kellene változtatniuk a magas biztonsági kockázatú mérkőzések helyszíneit és kezdési időpontját. "A hatóságok nagyon jól felkészültek, de senki sem számított ilyen szintű erőszakhullámra" - utalt ismét a marseille-i összecsapásokra.

"Hónapokkal korábban tudtuk, hogy Marseille-ben játsszák ezt a bizonyos angol-orosz meccset, és nem voltak arra utaló jelek, hogy zavaró körülményekkel kell majd szembenéznünk" - tette hozzá.

Az Európa Tanács főtitkára, Thorbjorn Jagland kifejtette: arra számít, hogy az egyezményt aláíró 14 országhoz hamarosan továbbiak is csatlakoznak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!