A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNPongrácz Bence
12:10CselgáncsHifumi Abe-Bence Pongracz
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNPupp Réka
12:50CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Szalai Ádám: A szurkolók kritikája is a karrierem része

Szalai Ádám a Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 12-én. Magyarország 1-0-ra győzött.
Oslo, 2015. november 12. Szalai Ádám a Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 12-én. Magyarország 1-0-ra győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Szalai Ádám úgy érzi, megtanult együtt élni azzal, hogy nem tartozik a magyar szurkolók kedvenc játékosai közé, de egy feladatnak fogja fel, hogy ezt megváltoztassa. A Hoffenheim csatára igyekszik a válogatott taktikai rendszerében a legtöbbet kihozni magából, és megtiszteltetésnek tartja, hogy Dárdai Pál a könyvében kiállt mellette.
Vágólapra másolva!

Szalai Ádám egy ideje a magyar szurkolók célkeresztjében van, az Origo olvasói például úgy szavaztak a kerethirdetés előtt, hogy ha rajtuk múlna, és ötből csak négy csatár menne az Eb-be, a Hoffenheim légiósát nem vinnék Franciaországba (Bernd Storck végül úgy döntött, öt csatárt visz, köztük Szalait is).

A Magyarország-Elefántcsontpart meccsen az Origo nézőtérről szurkoló munkatársa azt hallotta, hogy a drukkerek folyamatosan szidják Szalait, amikor hozzá került a labda, máris feltették a kérdést, hogy miért nem Böde Dániel vagy Nikolics Nemanja szerepel helyette. Amikor lecserélték, a 28 éves játékos füttyszó kíséretében hagyta el a pályát.

Nagyot küzdött a románok ellen Forrás: AFP/Kisbenedek Attila


Szerdán megjelent cikkünkben arról írtunk, hogy a kevés gólja ellenére miért ragaszkodnak hozzá a válogatott szövetségi kapitányai. A csatár véleményére is kíváncsiak voltunk, a válaszát az MLSZ-en keresztül csütörtökön kaptuk meg.

Mindenekelőtt arról kérdeztük, foglalkozik-e azzal, hogy a szurkolók folyamatosan kikezdik. "Ezt is egy feladatnak fogom fel, amit meg kell oldanom.

Természetesen rosszulesik, hiszen kinek ne esne rosszul, de úgy fogom fel, hogy ez is a karrierem része."

Szalai az előző három kapitánynál egyaránt alapember volt, pedig nem szerzett sok gólt, de

taktikailag rendre fontos feladattal bízták meg.

"A magyar válogatott nem olyan csapat, amelyiknek minden félidőben rengeteg helyzete lenne és a csatároknak csak a tizenhatos környékén kell lenniük, hogy ezeket értékesítsék.

hogy minél nagyobb hasznára legyek a csapatnak" – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy mennyire elégíti ki ez a szerep.

Szalai-öröm a norvég-magyar után Forrás: MTI/Illyés Tibor


Bernd Storck elődje, Dárdai Pál a minap megjelent könyvében teljes mellszélességgel kiállt a játékos mellett. "Ádámot sokan kritizálták – jogtalanul. Bosszantott az állandó »szalaizás«. Aláírom, nem volt látványos a játéka, de mindent alárendelt a csapatérdeknek. A védekezésünk vele indult,

Márpedig egy erős csapat ellen rengeteget kell dolgozni a labdaszerzésért! (...) Ha Bukarestben megadják Ádám szabályos gólját, még ma is ő az isten. Feröeren ugyanakkor három pontot ért a gólja, ezt senki ne feledje" – mondja a könyben Dárdai.

Megtisztelőnek tartja

"Dárdai Pál a magyar foci egyik legnagyobb kincse, hiszen a Bundesligában edzőnek lenni önmagában is nagy dolog, elismert edzőnek lenni pedig pláne.

Szóval, nagyon megtisztelő számomra az is, hogy korábban a kezei alatt dolgozhattam, és az is, hogy ilyen véleménnyel van rólam" – reagált minderre Szalai Ádám.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!