A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Öt évvel ezelőtt a mai napon történt a magyar Eb-csoda - videó

fbl TOPSHOTS Horizontal EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOOTBALL FULL-LENGTH GOAL GOALPOSTS JOY
Szalai Attila gólja után a csapat tagjai új lendületet kaptak
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó válogatott öt évvel ezelőtt, 2016.06.14-én győzte le két góllal Ausztriát az Európa-bajnokság csoportmeccsén, Bordeaux-ban. A felejthetetlen meccsen Szalai Ádám és Stieber Zoltán szerezte a magyar csapat góljait. 
Vágólapra másolva!

Harminc év után újra magyar válogatott futballcsapat játszhatott meccset nagy nemzetközi tornán, a franciaországi Európa-bajnokságon Ausztria volt az ellenfél Bordeaux-ban.

Szalai Attila gólja után a csapat tagjai új lendületet kaptak Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A 62. percben szós szerint egy ország ugrott talpra, miután a magyar válogatott megszerezte a vezetést az osztrák csapat ellen. Kleinheisler hozta fel a labdát, megjátszotta Szalait, aki lekészítette a labdát a társának, majd az üres terület felé indult. Kleinheisler be is passzolta üresbe a labdát a középcsatárnak,

aki kissé hosszan vette át a labdát, de becsúszva a kimozduló kapus alatt gólt rúgott.

Az osztrákok ezután végigtámadták a meccset, de újabb gólt ismét a magyaroknak sikerült szereznie. Priskin ugratta ki a saját térfélről induló Stiebert, aki a tizenhatosig futott, majd lazán alányesett a labdának, amely az osztrák kapus felett a hálóba hullott.

Érdemes megnézni ezt az összeállítást is, ahol csak a két válogatott kispadját mutatják a meccs alatt. A magyar kapitány, Bernd Storck olykor rezzenéstelen arccal veszi tudomásul az osztrák helyzeteket,

de a magyar góloknál már együtt örül a stábbal a német szakember.

Magyarország 30 év után nyert meccset újra nagy futballtornán, 44 év után Európa-bajnokságon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!