A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eriksen a stadionban haldoklott, az UEFA-t csak a pénz érdekelte

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL EUROPEAN CHAMPIONSHIP FAINTING TEAM LYING DOWN
A stadionban síri csend volt, a nézők és a játékosok egy emberként imádkoztak Eriksenért
Vágólapra másolva!
Dán kommunikációs szakértők szerint egészen döbbenetesek voltak az UEFA reakciói azok után, hogy a Dánia-Finnország Eb-mérkőzésen Christian Eriksen összeesett és a klinikai halál állapotába került. A B.T. című dán újság által megszólaltatott szakértők jó néhány napon keresztül elemezték a történteket, mielőtt megállapításaikkal a nyilvánosság elé álltak volna.
Vágólapra másolva!

Eriksen drámai esete 2021. június 12-én, 18.43-kor történt Koppenhágában a Parken Stadionban a Dánia-Finnország mérkőzésen.

A dán csapat játékosa egy teljesen ártalmatlan helyzetben egyszer csak összeesett és élettelenül terült el a füvön.

Azóta már tudjuk, hogy az orvosok a klinikai halál állapotából hozták vissza a játékost.

A stadionban síri csend volt, a nézők és a játékosok egy emberként imádkoztak Eriksenért Forrás: AFP/Friedemann Vogel

A dán sajtó azóta is minden nap foglalkozik az üggyel. Az északi ország újságírói nehezen térnek napirendre afelett, hogy a két csapatnak még aznap este folytatnia kellett a meccset. Az összecsapást végül a finnek 1-0-ra megnyerték. Azóta Dánia már Belgiumtól is vereséget szenvedett, így két forduló után pont nélkül áll a B csoport utolsó helyén. A dánok kedden este az oroszokkal játszanak és még így is továbbjuthatnak.

Térjünk azonban vissza ahhoz az elemzéshez, amely a B.T. című újságban jelent meg, s amely kommunikációs szempontból próbálta meg rekonstruálni a történteket. Az UEFA sokáig nem közölt semmi hivatalosat, de a csapatok hamar megtudták, milyen lehetőségeik vannak. Vagy még aznap este folytatni kell a meccset, vagy másnap, azaz június 13-án, vasárnap 12.00-kor, azaz délben kellett volna pályára lépni. "Látszólag az UEFA választás elé állította a két csapatot, de ebben az esetben semmiképpen sem lehet választásról beszélni" - mondta a dán lapnak Michel Wikkelsø Davidsen kommunikációs szakértő.

Søs Marie Serup kommunikációs szakértő szerint az UEFA-nak hagyni kellett volna, hogy a dán játékosok megnyugodjanak, és amikor ez megtörténik, akkor kijelölni a meccs folytatásának időpontját. Az európai szövetség azonban erről hallani sem akart.

Dán szurkolók a koppenhágai stadionban Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Zbigniew Boniek, az UEFA alelnöke két nappal az eset után azt mondta, hogy az UEFA semmit sem akart kényszeríteni ebben a helyzetben. "Ostobaság, aki azt gondolja, hogy mi ebben a sajnálatos helyzetben is a pénzre gondoltunk" - háborgott Boniek.

Søs Marie Serup szerint az UEFA és Boniek kommunikációja egyszerűen tragikus. Már az is, hogy két nappal a történtek után nyilatkozott így a lengyel sportvezető, aki egészen addig hallgatott. Az UEFA elnöke, a szlovén Aleksander Ceferin sem mondott semmit, igaz, ő legalább a Twitteren kifejezte jókívánságait.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!