Telezabálták magukat kólával és hamburgerrel, majd legyőzték a népszerű hollandokat

FOOT-EURO-FILES Horizontal LARGEUR FOOTBALL MATCH ACTION-SPORT CHAMPIONNAT D'EUROPE
"EURO-2004 - GROUPE C - SUEDE ET DANEMARK , UN DERBY SCANDINAVE" - Photo prise le 14 juin 1992 du Suédois Klas Ingesson ((2d, G) échappant au danois Brian Laudrup lors du match Sučde-Danemark de l'Euro-1992, match remporté par la Sučde 1-0. AFP PHOTO BORIS HORVAT (Photo by BORIS HORVAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Az 1992-es dán győzelemmel végződött labdarúgó Európa-bajnokság minden idők legnagyobb meglepetése volt. Most újabb mesés részletek bukkantak fel az egykori játékosok visszaemlékezése alapján.
Vágólapra másolva!

Mint kiderült, a dán csapat játékosai a Hollandia elleni eldődöntőt megelőzően azt kérték a szövetségi kapitánytól, Richard-Möller Nielsentől, hogy testületileg látogassanak el az amerikai gyorsétteremlánc egyik üzletébe, mert hamburgert, sajtburget és kólát akarnak enni-inni. Három dán játékos azonban nem ment be a nagy zabálásra, mert úgy vélték, hogy nem ez a legjobb felkészülési mód egy Eb-elődöntőre.

John Sivebæk, Morten Bruun és Kim Christofte volt az a három focista, aki nem vett részt a féktelen evészetben, ők a busznál várakoztak, hogy a csapat többi tagja megtömje magát. "Arra gondoltam, hogy másnap a hollandokkal játszunk és nem ez a legjobb felkészülési mód" - mondta John Sivebæk.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!