A spanyol válogatott nélkül rendezik meg a spanyol-litván focimeccset

fbl Horizontal
Spain’s forward Brahim Diaz reacts after a missed shot during the 2021 UEFA European Under-21 Championship semi-final football match between Spain and Portugal at the Ljudski vrt Stadium in Maribor on June 3, 2021. (Photo by Jure Makovec / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-válogatottnak annak ellenére pályára kell lépnie kedden este a Litvánia elleni felkészülési mérkőzésen, hogy a csapatkapitány Sergio Busquetsnek vasárnap pozitív lett a koronavírustesztje. Rendhagyó mérkőzés lesz, annyi biztos.
Vágólapra másolva!

A spanyol szövetség (RFEF) már a vasárnap esti közleményben jelezte, hogy a kedden este 21 órára kiírt spanyol-litván mérkőzés elmarad, és a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen a spanyol U21-es válogatott ellen lépnek pályára David De Geáék.

Csakhogy manapság nem olyan egyszerű lemondani még egy ilyen, tulajdonképpen súlytalan találkozót sem. A legfontosabb faktor – természetesen – a pénz. A spanyol szövetség hiába próbálta újratárgyalni a közvetítési szerződést a válogatott találkozóit közvetítő RTVE spanyol társasággal, erre csak az UEFA-nak van lehetősége, ők pedig nem léptek az ügyben.

Brahim Diaz is felnőtt válogatott lehet kedden este Forrás: AFP/Jure Makovec

Talán azért nem, mert ha elmarad a meccs, akkor a már vasárnap óta Madridban, egészen pontosan a valdebebasi edzőtáborban készülő litvánok elesnek a közvetítési jogokból őket illető résztől, és esetleg még az UEFA-nak kellene kárpótolnia őket.

Így aztán spanyol-litván meccs – a spanyol válogatott nélkül! Merthogy az első csapatot most már hét lakat alatt őrzi a szövetség, nehogy még valaki megbetegedjen, úgyhogy az európai rangsorban 47., a világranglistán 134. litván csapat a vasárnap véget ért U21-es Európa-bajnokságon elődöntőbe jutó spanyol korosztályos válogatottal mérkőzhet meg.

Így aztán Luis De La Fuenta annyi újoncot avathat, ahányan csak pályára lépnek, kivéve Bryan Gilt, aki már szerepelt a nagy válogatottban korábban.

A találkozót Butarquéban rendezik, a szövetség pedig valamelyest mérsékelt jegyárakkal (24 eurónál kezdődnek az árak) várja a drukkereket a történelmi meccsre: nemzetek közötti hivatalos mérkőzésen először fog pályára lépni U21-es csapat egy felnőtt válogatott ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!