A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rekordösszeget fizet a foci-Eb után a Manchester City az angolok sztárjátékosáért

Horizontal
Jack Grealish a nyáron rekordösszegért kerülhet a Manchester Cityhez
Vágólapra másolva!
Az Aston Villa angol válogatott futballistája, Jack Grealish rekordösszeget jelentő 100 millió fontért kerülhet a Manchester Cityhez a labdarúgó Európa-bajnokság után.
Vágólapra másolva!

A Daily Mail megírta, hogy a 25 éves játékost már egy ideje szeretné a csapatában tudni a City edzője, Pep Guardiola, és a hírek szerint az Európa-bajnokság után a klub 100 millió fontot is hajlandó kifizetni az Aston Villa legnagyobb sztárjáért.

Ha az üzlet létrejön, akkor megdől az eddigi angol átigazolási rekord, amelyet jelenleg Paul Pogba tart. A világbajnok francia középpályásért a Manchester United 2016-ban 89,3 millió fontot fizetett a Juventusnak.

Grealish jelenleg az angol válogatott tagjaként szerepel az Eb-n, a csehek ellen 1-0-ra megnyert utolsó csoportmeccsen a tornán először kezdőként kapott lehetőséget Gareth Southgate szövetségi kapitánytól.

Jack Grealish a nyáron rekordösszegért kerülhet a Manchester Cityhez Forrás: AFP/Justin Tallis

A technikás szélső az Aston Villa saját nevelésű labdarúgója, karrierje elején csak egy szezonra adták kölcsön a Notts Countynak, szerződése 2025-ig érvényes. Nagy a valószínűsége, hogy idén nyáron klubot vált, hiszen a birminghami csapat a posztjára már leigazolta a Norwich Citytől Emil Buendíát és egy 25 millió fontos ajánlatot is tett már az Arsenalos Emil Smith Rowe játékjogáért, amelyet a londoni együttes elutasított.

Az előző szezonban a Premier League-t és az angol Ligakupát megnyerő és a BL-döntőbe is bejutó Manchester City jelentősen szeretné megerősíteni a támadószekcióját, hiszen Grealish mellett az angolok csapatkapitányát, Harry Kane-t is megszerezné a Tottenhamtől.

A 27 éves csatár szerződtetése sem tűnik olcsó mulatságnak, sőt, Daniel Levy klubelnök 150 millió font alatt nem szeretne megválni legjobb játékosától.

Az üzlet létrejöttét segítheti, hogy Kane elvágyódik a londoni csapattól, mert olyan együttesben szeretne futballozni, amellyel nagyobb esélye van megnyerni az angol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!