Vágólapra másolva!
Kedden este a magyar labdarúgó-válogatott Írország ellen lejátszotta az utolsó felkészülési meccsét a június 11-én kezdődő Európa-bajnokság előtt. A gólnélküli döntetlennel véget érő mérkőzés után Marco Rossi elmondta a véleményét a mérkőzésről, és arról is beszélt, hogy milyen taktika várható a csapatától az Eb-n.
Vágólapra másolva!

A magyar válogatott ezúttal nem lőtt gólt, de Rossi elégedett volt a látottakkal, és úgy vélte, csapata kézben tartotta a mérkőzést, mindössze a gól hiányzott a játékából.

mondta a szövetségi kapitány.

"Az elején volt egy nagy helyzetük, amit megúsztunk. Az íreknél 5-6 óriás játszott, de tudtuk kezelni őket. Szerencsére senki nem szenvedett sérüléseket. Az Európa-bajnokságon más lesz, hiszen olyan csapatokkal fogunk játszani, amelyek nem a középpályán tömörülnek, hanem játsszák a futballt" - tette hozzá Rossi, aki szerint az ír csapat fizikális stílusa miatt több játékosa sem tudta kihasználni a képességei legjavát, és a befejezéseknél is pontatlanok voltak.

Marco Rossi elégedett a csapatával és felkészülten várja az Eb-t Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az olasz szakember büszke arra, hogy a válogatott 11 mérkőzés óta veretlen, és hangsúlyozta, hogy az alázat a legfontosabb, ezért nem szabad kárhoztatni a csapatot, amiért most nem sikerült nyernie.

utalt az Eb-felkészülésre és a torna első meccsére Rossi.

Az edző azt is elmondta, hogy Gazdag Dániel térdproblémák miatt nem játszhatott ezúttal sem, illetve Sallai Rolandot is pihentetni akarta, hiszen túl sok olyan játékosa nincs a magyar nemzeti csapatnak, aki topligában lépne pályára hétről hétre. Rossi elárulta, hogy Fiola Attila is csak izomgörcsöt kapott, nincs komoly gondja, így minden bizonnyal a keret összes tagja egészséges lesz és játékra készen áll majd az Európa-bajnokság idejére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!