Marco Rossi: Van jogunk hinni a továbbjutásban

Magyarország - Franciaország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, F csoport, Puskás Aréna, Budapest, 2021.06.19.
Marco Rossi
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott megérkezett Münchenbe, ahol Marco Rossi szövetségi kapitány és a csapat kapusa, Gulácsi Péter válaszolt a meccset megelőző sajtótájékoztatón az újságírók kérdéseire. A nyilatkozatokat követően a csapat tagjai edzettek is a müncheni Allianz Arénában, ahol szerda este a németek ellen a továbbjutásért lép majd pályára Európa-bajnoki csoportmeccsen a magyar válogatott.
Vágólapra másolva!

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, a németek legyőzéséhez még jobb teljesítmény kell, mint a franciák ellen.

„A portugálok ellen jól játszottunk, ami a hozzáállást illeti, még tovább fejlődtünk a franciák ellen, de a győzelemhez Münchenben még többet kell nyújtanunk. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk, ezért vagyunk itt. Sokszor mondtam már, hogy a foci egyszerű játék. Ha nálad van a labda támadni kell, ha nem akkor védekezni. Az a csapat, amelyiknél többet van a labda, technikailag általában az a jobban képzett.

Taktikailag hibátlannak kell lennünk, akkor lehet egy vagy két gólt szerezni. Tisztában vagyunk az erősségeinkkel és a gyengéinkkel is. Nyerhettünk volna a franciák ellen, de ki is kaphattunk volna. A szerencsének is lehet szerepe" – mondta Rossi, aki szerint megpróbálják harmadszor is felvenni fizikailag a versenyt a világ egyik legjobb csapata ellen.

Marco Rossi a franciák elleni meccsen Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A németek fizikailag, taktikailag és technikailag is nagyon erősek. A német a világ egyik legjobb csapata. Az előző két ellenfél ellen felvettük a versenyt, és ha jól tudom, mielőtt jöttem volna, nem voltunk mindig versenyképesek fizikálisan. Nem azt mondom, hogy most minden párharcot megnyerünk, de ebben is sokat fejlődtünk" – mondta a szövetségi kapitány, aki hozzátette, hogy

„van jogunk hinni benne, hogy továbbjuthatunk.

Kemény munkát fektettünk a szereplésünkbe, a játékosok elismerést érdemelnek, mert még versenyben vagyunk a továbbjutásért. Meg kell próbálunk győzni elsősorban magunkért, a családjainkért és természetesen a szurkolókért. Tudjuk, mennyire büszkék ránk a szurkolók, amiért ilyen hozzáállással lépünk pályára és ugyanezt várom szerdán is a játékosoktól. Tökéletesnek kell lennünk és talán a németek nem nyújtanak tökéletes teljesítményt majd" – zárta Marco Rossi.

Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa az Origo kérdésére elmondta, ezen a szinten felkészülni az ellenfelekre nem olyan könnyű, akkor sem, ha ismerik őket.

„Kapusként és mezőnyjátékosként is ismerni kell az ellenfelek gyengéit és erősségeit is. Sokan vannak a német keretben, akiket ismerhetünk, de ugyanúgy elemeztük őket, mint a többieket is. Reméljük, ellenük is olyan hatékonyak tudunk lenni, mint a portugálok ellen 84 percig és a franciák ellen 95 percig" – mondta Gulácsi Péter, aki már többször védett az Allianz Arénában.

„Különleges meccs lesz, többször védtem már itt, ismerem a német csapat nagy részét is. Ez a meccs ezért különleges egy kicsit, a másik kettő pedig a hazai szereplés miatt volt az. Ami Manuel Neuert illeti, nem sok kapust tartok egy szinten lévőnek vele. Egy-egy meccsen lehet jobb valaki, mint a kollégája, lehet eggyel több védésem, jó megmozdulásom, ha ez sikerül, akkor csapatként is jók lehetünk. Neuer az utóbbi évtizedek legjobb kapusa, az, hogy a történelemben volt-e jobb, azt nem én döntöm el, de amit az elmúlt évtizedekben elért, az magáért beszél. Mindent megnyert, fontos pillanatokban nyújtott jó teljesítményt" – mondta Gulácsi, aki szeretne végre nyerni Münchenben.

Gulácsi Péter végre nyerne az Allianz Arénában Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Párszor értünk el jó eredményt itt a Lipcsével, de

ha jól tudom, nyerni még nem sikerült, remélem, eljött az ideje ennek is.

A Lipcsével játszottunk itt 3-3-at is, akkor Thomas Müller két gólt lőtt nekem. Most elvileg nem játszhat, ami talán nem baj, mert hazai pályán szerepelne. Természetesen jobbulást kívánunk neki, de rengeteg jó játékos van még a német keretben, lehet őt pótolni. Nélküle sem lesz ez könnyebb meccs" – mondta Gulácsi Péter.

A Németország-Magyarország meccset szerdán 21.00 órától rendezik az Allianz Arénában, az Origo élőben közvetíti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!