A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Elképesztő sorozat: már 11 meccse veretlen a magyar válogatott

Magyarország - Írország, barátságos válogatott-mérkőzés, barátságos mérkőzés, felkészülési mérkőzés, labdarúgás, foci, magyar labdarúgó-válogatott, Szusza Ferenc stadion, 2021.06.08.
A magyar válogatott szurkolótábora garancia a jó hangulatra
Vágólapra másolva!
Kedden este a magyar labdarúgó-válogatott Írország csapata ellen lejátszotta az utolsó Eb-felkészülési meccsét az újpesti Szusza Ferenc Stadionban. Az első félidő elején az írek fejeltek egy kapufát, a lefújás előtt viszont Szalai Ádámnak és Kecskés Ákosnak volt óriási helyzete. A második félidőben a magyar válogatott sokkal többet kezdeményezett, több kombinatív támadást is bemutatott az ellenfél térfelén, de a gólszerzés ezúttal nem jött össze. Az íreknek a második félidőben egy igazán komoly helyzetük volt, de azt a magyar válogatottban öt év után ismét pályára lépő Bogdán Ádám bravúrral védte, így maradt a 0-0-s döntetlen, ami azt jelenti, hogy a magyar csapat 11 meccses veretlenségi sorozattal várhatja a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot.
Vágólapra másolva!

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya rengeteget törhette a fejét a csapatösszeállítást illetően. Tavasszal már arról beszéltünk, hogy a magyar csapatnak van egy kialakult, stabil játéka, a kezdőben pedig legalább kilenc biztos pont. Azonban a mieink úgy mennek neki az Európa-bajnokságnak, hogy a csapat két legkreatívabb játékosa, Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik sem vehet részt a tornán. A Dunaszerdahely csapatában futballozó Kalmár áprilisban szenvedett külső oldalszalag szakadást, míg Szoboszlai lágyéksérülés miatt nem lépett még pályára az idei naptári évben.

A szövetségi kapitánynak így az írek elleni meccsen volt az utolsó lehetősége megtalálnia azt a játékost és azt a taktikát, amellyel valamelyest pótolni tudja a két kieső középpályását.

Szoboszlai Dominik kiesése óriási veszteség Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Ciprus elleni múlt heti felkészülési meccset Gazdag Dániel és Nagy Ádám kisebb sérülés miatt kihagyta. Az állapotuk nem súlyos, nem fenyegeti veszély az Eb-szereplésüket, de Marco Rossi a meccs után elmondta, hogy egyik játékos pályára küldésével sem akart kocáztatni.

Az olasz szakember a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kísérletezés ideje lejárt. Az írek ellen így jó eséllyel hasonló csapat futott ki a Szusza Ferenc Stadion gyepére, mint amilyen jövő kedden a portugálok elleni Puskás Stadionban sorra kerülő Eb-csoportmeccsre. Az NB I-es szezon legjobbjának megválasztott Gazdag ezúttal sem került be a kezdőbe, ott volt viszont Marco Rossi kedvenc játékosa, a pótolhatatlannak nevezett Nagy Ádám, akinek a mérkőzés napján született meg a kisfia, aki a Vencel nevet kapta.

Hahn János után Nagy Ádámnak is megszületett a gyermeke Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar válogatott a Gulácsi - Szalai A., Orbán, Kecskés - Bolla, Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola - Varga R., Szalai Á. összeállítású csapattal kezdte a mérkőzést.

A mieink már az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, és beszorították az íreket. Az első ziccer ennek ellenére a vendégek előtt adódott.

Egy jobboldali szabadrúgásra John Egan robbant be, és hat méterről a felső lécre fejelt.

Az első magyar helyzetre a 12. percig kellett várni. Ekkor Fiola Attila próbálkozott 18 méterről egy átlövéssel, de a kísérletét blokkolni tudták, a kipattanóra berobbanó Varga Rolandnak pedig túl hosszú volt a labda. Négy perc múlva Kleinheisler László próbálkozott egy 30 méteres bombával, de a lövése jócskán elkerülte az írek kapuját.

James McClean tarolja le Bolla Bendegúzt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A folytatásban a magyar válogatott irányította a játékot. A meccs előtt a szövetségi kapitány elmondta, hogy elsősorban labdabirtoklásban vár javulást a Ciprus elleni találkozóhoz képest. Ez teljesítették is a játékosok, azonban a mezőnyfölé mellé nem társult elég kreativitás, nagyon érezhető volt Szoboszlai és Kalmár hiánya.

Ennek ellenére a magyar csapat az első félidő hajrájában kétszer is megszerezhette volna a vezetést.

A 39. percben Szalai Attila baloldali beadása után Szalai Ádám fejelt kilenc méterről, azonban a kapu bal oldalába tartó labdát a 19 éves Gavin Bazunu elképesztő bravúrral szögletre ütötte. A sarokrúgást Varga Roland végezte el, akinek az élesen középre lőtt labdájára Kecskés Ákos érkezett, de a tízméteres fejesét egy ír védő kirúgta a gólvonalról.

Szalai Ádám rengeteget dolgozott és veszélyes is volt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szünetben Marco Rossi kettőt is cserélt. A jobboldali szárnyvédő poszton Lovrencsics Gergő váltotta Bolla Bendegúzt, a támadósorban pedig Varga Kevin érkezett Varga Roland helyére. A második félidőt jobban kezdték a mieink. Az 55. percben Szalai Ádámnak volt egy 18 méteres bombája, de az írek félidőben beállt kapusa, a Liverpool alkalmazásában álló Caoimhin Kelleher bravúrral kiütötte a kapu bal oldalába tartó labdát.

A folytatásban a magyar csapat beszorította az ír együttest, a szurkolók pedig végig űzték a válogatottat, fantasztikus hangulatot csináltak.

A 63. percben újabb helyzete volt a magyar csapatnak. Kleinheisler tört be a tizenhatoson belülre, középre akart centerezni az érkező Szalainak, de az írek kapusa leolvasta a szándékot, és megkaparintotta a labdát. Ezt követően Marco Rossi Gulácsi Péter helyett pályára küldte Bogdán Ádámot, így a Ferencváros 33 éves kapusa öt év után védhetett ismét a nemzeti csapatban.

Bogdán Ádám óriási bravúrral szállt be a meccsbe Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az öt perccel korábban becserélt kapusnak a 68. percben máris be kellett mutatnia egy óriási bravúrt. A 20 éves Adam Idah 23 méteres bombáját bravúrral tornázta ki a jobb alsó sarokból. A 76. percben újabb helyzete volt a magyar válogatottnak. Egy baloldali beadás után röviden szabadítottak fel az írek, a szemből érkező Szalai Ádám pedig 11 méterről kapura belsőzött, de a labda pont Kelleher kezében landolt.

A 81. percben az írek veszélyeztettek. Egy baloldali beadás után James McClean fejelte le Lovrencsicset, de Bogdán vetődve fogta a kapu bal oldalába tartó fejest.

Az ellentámadásból két meccslabdája is volt a mieinknek.

Kecskés beadására Szalai Ádám robbant be középen, de a kőkemény fejesét Kelleher kitornázta a léc alól. A szöglet után újabb hatalmas helyzetet hagyott ki a magyar csapat, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy az ír kapus védett szenzációsat. A félmagas szöglet után nem tudtak felszabadítani az írek, a kapu elé érkező Szalai Attila pedig hét méterről lőtt, de Kelleher ezúttal is lemásolta az előző védést, és kiszedte a léc alá tartó labdát.

Szalai Ádám a magyar csapat egyik legjobbja volt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 87. percben újabb magyar helyzet maradt ki. Szalai Ádám forgolódott háttal a kapunak, tisztára játszotta magát majd 17 méterről kapura tekert, de a labdája elkerülte a bal felső sarkot. A csapatkapitánynak ez volt az utolsó megmozdulása, ugyanis a 88. percben beállt a helyére a 20 éves Schön Szabolcs, aki így a Szusza Ferenc Stadionban mutatkozott be a válogatottban.

Az újonc Schön a 90. percben gyorsan meg is villant egy távoli bombával, de Kelleher sajnos remek napot fogott ki, és hárította a bal alsó sarokba tartó lövést.

A hajrában a közönség még buzdította a gólszerzésre a magyar csapatot, de nagy lehetőség már egyik oldalon sem alakult ki, így maradt a gólnélküli döntetlen, a magyar válogatott pedig 11 meccses veretlenségi sorozattal várhatja a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot.

Magyarország-Írország 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 10 000 néző, v.: Daniel Stefanski (lengyel)
sárga lap: Szalai A. (72.)

Magyarország: Gulácsi (Bogdán, 63.) - Kecskés, Orbán, Szalai A. - Bolla (Lovrencsics, a szünetben), Kleinheisler (Nego, 63.), Nagy Á., Schäfer, Fiola (Hahn, 79.) - Szalai Á. (Schön, 89.), Varga R. (Varga K., a szünetben)

Írország: Bazunu (Kelleher, a szünetben) - Doherty, O'Shea, Egan, McClean (Manning, 85.) - Cullen, Hourihane (Molumby, 56.) - Knight (Ogbene, 89.), Parrott (Horgan, 56.), Duffy - Idah (Collins, 89.)

A magyar válogatott június 15-én a címvédő portugálokkal, valamint június 19-én a világbajnok franciákkal találkozik a Puskás Arénában, utolsó csoportmeccsét pedig Münchenben játssza a németek ellen június 23-án

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!