A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A németek hét gólt lőttek az utolsó Eb-felkészülési meccsükön - videó

Horizontal
Thomas Müller több, mint három év után lőtt gólt a válogatottban
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatottal azonos Eb-csoportban szereplő német csapat 7-1-re legyőzte a lett együttest a Düsseldorfban rendezett felkészülési mérkőzésén.
Vágólapra másolva!

A Joachim Löw vezette német csapat nyolc nap múlva a világbajnok francia válogatottat fogadja Münchenben az F csoport első mérkőzésén. Öt nappal korábban a németek még egy szedett-vedett kezdővel álltak fel a dánok ellen, most azonban a

Neuer – Ginter, Hummels, Rüdiger – Kimmich, Kroos, Gündogan, Gosens – Havertz, Müller, Gnabry

tizenegy látszatra bombaerősnek tűnt. A németek lendületesen kezdték a meccset, már az első negyedórában több nagy ziccert alakított ki, az első góljukat pedig a 19. percben szerezték egy gyönyörű támadás végén. A BL-döntőben győztes gólt szerző Kai Havertz kapott remek indítást, az alapvonalról visszakészítette a labdát Robin Gosensnek, aki tíz méterről a léc alá bombázott.

  • Az Atalanta játékosának a hatodik válogatott meccsén ez volt az első gólja.

Másfél perccel később újabb gólt lőttek a németek. A BL-döntőben a vesztes csapatban érdekelt Ilkay Gündogannak egy rossz passz után szerencséje volt, mert visszakerült hozzá a labda, és 18 méterről elképesztően nagy gólt lőtt a bal felső sarokba.

A 26. percben a németek lezárhatták volna a meccset. A Bayern München sztárja, Joshua Kimmich került helyzetbe, de a hét méterről leadott lövése a jobb kapufán csattant.

Egy perccel később viszont a németek lemásolták az első góljukat, és Thomas Müller is betalált. Gosens kapott remek kiugratást, az alapvonalról visszakészítette a labdát a Bayern támadójának, aki hidegvérrel belsőzött a kapu közepébe.

  • Müller legutóbb 2018. máricus 23-án, egy Spanyolország elleni barátságos meccsen volt eredményes a Nationalelfben.

A 39. percben a németek megszerezték a negyedik góljukat. Müller játszott Havertzhez, aki középre akarta tenni a labdát, de a lett kapus lábáról bepattant a labda a kapuba.

Az első félidő utolsó percében Serge Gnabry belőtte a 16. gólját a 22. válogatott mérkőzésén.

Mats Hummels remek indítása után a Bayern München szélsője lépett ki ziccerben, és hét méterről a jobb felső sarokba lőtt.

A második félidőben a németek folytatták a gólgyártást. Az 50. percben Kimmich átadása után a csereként beállt Timo Werner pörgetett a kapuba.

A folytatásban a németek kicsit visszavettek a tempóból, a 75. percben pedig óriási gólt lőttek a lettek. Egy lekészített labdát Aleksejs Saveljevs bombázott dropból a 100. válogatottságát ünneplő Manuel Neuer kapujába.

A lett gól után azonnal felpörögtek a németek, és a következő támadásból gyönyörű gólt lőttek. Werner bejátszása után már az érkező Müller is gólt lőhetett volna, de helyette inkább lekészítette a szemből érkező Leroy Sanénak, aki közelről nem hibázott.

Az utolsó negyedórában a németeknek még volt néhány helyzete, de nem tudtak újabb gólt lőni, így az eredmény már nem változott.

A németek az Európa-bajnokság F csoportjában szerepelnek, mindhárom csoportmeccsüket Münchenben játsszák. Június 15-én a franciákkal, június 19-én a portugálokkal, június 23-án pedig a magyarokkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!