A lábadozó Eriksen tartotta a lelket a dánok csapatkapitányában

Anglia - Dánia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, elődöntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.07.
Denmark's defender Simon Kjaer applauds after England won the UEFA EURO 2020 semi-final football match between England and Denmark at Wembley Stadium in London on July 7, 2021. (Photo by Laurence Griffiths / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Már a családjukkal pihennek a dán válogatott tagjai, akik felejthetetlen négy hét után búcsúzt a labdarúgó Európa-bajnokságtól. Habár a szerdai elődöntőben 2-1-re kikaptak Angliától a Wembley-ben, a legkevésbé sincs miért szégyenkezniük.
Vágólapra másolva!

A fájdalmas vereség után a dánok csapatkapitánya, Simon Kjær azonnal üzenetet váltott Christian Eriksennel, akinek a finnek elleni meccsen a pályán megállt a szíve, és éppen Simon Kjær volt az, aki lélekjelenlétének köszönhetően újraélesztéssel megmentette csapattársa életét.

mondta a csapatkapitány. Az AC Milan védője nem részletezte, hogy pontosan mi állt az üzenetekben.

„Christian élvezi a családjával töltött időt, legalábbis remélem, hogy ezt teszi"

– mindössze ennyit mondott barátja állapotáról a dánok életmentő büszkesége.

Simon Kjaer megköszöni a közönség biztatását a vesztes elődöntő után Forrás: AFP/Laurence Griffiths

Simon Kjær, valamint Kasper Hjulmand, Thomas Delaney és Kasper Schmeichel a meccs után hazájukba érkezve a koppenhágai repülőtéren az újságíróknak elmondták, kicsit el kell távolodniuk a meccstől és az egész tornától is, hogy letisztuljanak bennük a történtek. A 32 éves Kjær elmondta azt is, hogy a válogatottnak továbbra is hatalmas az éhsége.

„Megtiszteltetés a válogatott tagjának lenni, és ez minden egyes alkalommal különleges, egyenesen fantasztikus érzés. Óriási dolgot értünk el, de azt hiszem, ez csak akkor fog tudatosulni bennem, amikor kicsit hagyom majd leülepedni. Egyszerre vagyunk csalódottak és büszkék, de továbbra is éhezünk a sikerre. Most viszont annak van ideje, hogy a családunkkal legyünk, alig várom már, hogy a feleségemmel és a gyerekeimmel legyek".

A dánok most nagyot pihennek, következő válogatott meccsük augusztus végén lesz, mielőtt Skóciával játszanak vb-selejtezőt szeptember elsején.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!