Már a dán külügyminisztérium foglalkozik az angol szurkolók elődöntő utáni botrányával

England Fans Outside Wembley Stadium For Euro Semi Final Euro 2020 Denmark England Wembley Fans Semi-Final Supporters Atmosphere Celebrations London Horizontal STADIUM
England fans outside the ground ahead of the Euro 2020 semi-final against Denmark at Wembley Stadium, London on Wednesday 7th July 2021. (Photo by Ben Pooley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Dán Labdarúgó Szövetség nagyon komolyan veszi azokat a bejelentéseket, amelyeket az ország szurkolói küldtek el a szövetségnek azok után, hogy a szerdai Anglia-Dánia labdarúgó Eb elődöntő után a hazai csapat drukkerei botrányosan viselkedtek a dán szurkolókkal szemben. Az ügyben már a dán külügyminisztérium is vizsgálatot folytat.
Vágólapra másolva!

A szerdai elődöntő után - amelyet az angol csapat hosszabbításban 2-1-re nyert meg - a skandináv ország drukkerei zaklatásról, fenyegetésekről, köpködésről számoltak be. A meccs után az angol válogatott drukkerei jó néhány dán drukkerbe kötöttek bele a Wembley Stadion környékén.

Ronnie Hansen, a Dán Labdarúgó Szövetség kereskedelmi igazgatója azt mondta, hogy minden bejelentést nagyon komolyan vesznek és felvették a kapcsolatot a dán külügyminisztériummal.

- mondta Hansen. "Ott aztán fenyegetőzni kezdtek, letépték a zászlóinkat, zaklatták a drukkereinket."

Közben a német Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke vasárnap azt mondta, hogy az angol drukkerek elképesztő módon viselkedtek szerdán.

Az UEFA amúgy az angol szövetséget 30 ezer eurós pénzbirsággal sújtotta, mert a drukkerek közül valaki lézerfénnyel zavarta meg a dánok kapusát és a nézők kifütyülték a dán himnuszt. Csak összehasonlításképpen: a magyar szövetséget 100 ezer euróra és két zártkapus meccsre büntette meg az UEFA, mert valakik feljelentették a magyarokat a budapesti Eb-mérkőzések miatt.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!