Chiellini elárulta, miért bohóckodott Jordi Albával a tizenegyespárbaj előtt - videó

fbl Horizontal, Giorgio Chiellini, Jordi Alba
Italy's defender Giorgio Chiellini (R) interacts with Spain's defender Jordi Alba after the coin toss prior to the penalty shootout in the UEFA EURO 2020 semi-final football match between Italy and Spain at Wembley Stadium in London on July 6, 2021. (Photo by CARL RECINE / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Giorgio Chiellini, az olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az Olasz Labdarúgó Szövetségnek adott videóinterjúban elárulta, hogy a spanyolok elleni Eb-elődöntőben a tizenegyespárbaj előtt miért nevetgélt, és miért ölelte meg a spanyolok játékosát, Jordi Albát.
Vágólapra másolva!

Az Európa-bajnokság egyik legemlékezetesebb mérkőzésén Chiellini lazasága sok szurkolónak szimpatikus volt, de vannak, akik úgy gondolják, hogy az olasz csapat kapitánya átlépett egy határt a lélektani hadviseléssel. A 36 éves védő elárulta, hogy miről beszélgettek Jordi Albával a pénzfeldobás közben.

A tizenegyespárbajok előtt a játékvezetők kétszer csinálják meg a pénzfeldobást:

  • az első körben azt döntik el, hogy melyik kapura rúgják a tizenegyeseket
  • a másodikban pedig azt, hogy melyik csapat kezdi a lövést.

Miután a német Felix Brych játékvezető feldobta az érmét, Chiellini és Jordi Alba szóváltásba kezdtek. Az olasz védő elmondta, hogy Jordi Alba abban a hitben volt, hogy ő nyerte az első pénzfeldobást, pedig csak szimplán megkavarodott.

Giorgio Chiellini és Jordi Alba a tizenegyespárbaj előtt Forrás: AFP/Carl Recine

A játékvezető a pénzfeldobáshoz egy olyan érmét használt, aminek az egyik oldala kék, a másik piros.

Brych az első pénzfeldobás előtt elmondta, hogy az olaszoké lesz a piros, a spanyoloké pedig a kék. Feldobta az érmét, és a piros nyert. Itt kavarodott meg Jordi Alba, aki azt hitte, hogy a pirossal ők választhatnak, hiszen a spanyolok többnyire pirosban játszanak, és a nemzeti zászlójuk is piros-sárga.

Ezért volt, hogy egyszerre mutatták mindketten, melyik kaput választják.

Chiellini tudta, hogy ő nyert, és ez után kezdte játékosan ölelgetni Jordi Albát, aki azt hitte, hogy ő nyerte a pénzfeldobást. Végül Brych is közölte a spanyollal, hogy az olasz kapitány választhat térfelet.

Ezután jött a második sorsolás, ahol már Chiellini volt a kék, Jordi Alba a piros. a második pénzfeldobást is az olasz nyerte, aminek érthetően örült. Zárásként pedig látványosan megölelte Jordi Albát, aki még mindig a két elvesztett pénzfeldobás hatása alatt volt.

Az esetről készült videó ide kattintva érhető el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!