Elkapta a futball-láz az olimpiai bajnok dán kézilabda-válogatottat

Mikkel Hansen dán kézilabda válogatott
Denmark's players celebrate with the trophy after the 2021 World Men's Handball Championship final match between Denmark and Sweden at the Cairo Stadium Sports Hall in the Egyptian capital on January 31, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Eddig is tombolt a futball-láz Dániában, de ami most zajlik az már minden képzeletet felülmúl. A dán csapat 29 év után szerdán este ismét elődöntőt játszik a labdarúgó Európa-bajnokságon. 1992-ben a dánok meg is nyerték a Svédországban rendezett Eb-t. Most is erre készülnek. 
Vágólapra másolva!

A dán labdarúgó-válogatott Helsingørben, a Hotel Marienlystben készült a londoni mérkőzésre.

Ugyanebben a szállodában lakik a tokiói olimpiára készülő dán férfi kézilabda-válogatott, amely 2016-ban, Rióban megnyerte az olimpiát, tehát most címvédőként utazik a japán főrvárosba.

A két válogatott edzőnek, Nikolaj Jacobsennek és Kasper Hjulmandnak hétfőn sikerült összehoznia egy találkozót a szálloda melleti tengerparton, s a két szakember közel egy órán át beszélgetett egymással.

mondta Nikolaj Jacobsen a beszélgetésről. De azt is hozzátette, hogy semmilyen tanácsot nem adott Hjulmandnak az elődöntővel kapcsolatban.

A dán férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Nikolaj Jacobsen szerint fantasztkus, amit a labdarúgók eddig elértek az Eb-n Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

mondta Jacobsen. Hozzátette, hogy a focisták sikerei inspirálhatják majd a kézilabdázókat, akik július 25-én kezdik meg a küzdelmeket a tokiói olimpián.

A kézilabda-válogatott legnagyobb sztárja, Mikkel Hansen barátjával, Mathias Jørgensennel is találkozott, mielőtt a focisták elindultak volna Londonba. "Sikerült beszélnem vele, és mint mindenki mást, engem is lenyűgöz az, ahogy eddig az Eb-n szerepeltek - mondta Mikkel Hansen.

mondta Mikkel Hansen.

Mikkel Hansent is lenyűgözte a futballisták eddigi teljesítménye Forrás: AFP/Mohamed Abd El Ghany

A dán férfi kézilabda-válogatott kapusa, Niklas Landin egy hete fejezte be az idényt Németországban. Noha a kapus nem tudta az Eb valamennyi meccsét a tévén megnézni, nagyon megragadta az a hangulat, amely a dán válogatottat körbevette.

mondta Landin.

A kézilabda-válogatott jobbszélsője, A jobbszélső Lasse Svan Hansen szintén találkozott a focisták szövetségi kapitányával, Kasper Hjulmanddal. "A futball-láz is engem is elért. Ez fantasztikus.

mondta Lasse Svan Hansen.

Ha Dánia megnyeri az Európa-bajnokságot, soha nem látott ünneplés veszi kezdetét a skandináv országban Forrás: Anadolu Agency via Getty Images

Azt azonban a kézilabdázók is tudják, hogy amennyiben Dánia megnyeri az Európa-bajnokságot, akkor soha nem látott ünneplés veszi kezdetét a skandináv országban.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!