Könnyekről és átkozott tizenegyesekről írnak az Eb-döntő után az angol lapok

Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
LONDON, ENGLAND - JULY 11: Harry Kane of England looks dejected after he collects his runners-up medal following his team's defeat in during the UEFA Euro 2020 Championship Final between Italy and England at Wembley Stadium on July 11, 2021 in London, England. (Photo by Shaun Botterill - UEFA/UEFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A tizenegyest rontó Bukayo Sakát vigasztaló Gareth Southgate-ről készült fotó jelent meg több brit lap címoldalán a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntője után, melyet a hazaiak 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel buktak el az olaszokkal szemben.
Vágólapra másolva!

"A tizenegyesek átka fosztotta meg Angliát az álma beteljesülésétől"

- írta a Times, kiemelve, hogy az angol válogatott - nagy tornákon kilencből hetet elveszítve - alacsony százalékban jön ki sikeresen az ilyen helyzetekből.

"Ez rosszul fog esni" - jósolja a Daily Telegraph az ország hangulatára utalva a "fatális tizenegyespárbaj" után, melyben három angol játékos is hibázott.

"Annyira közel" - szomorkodik főcímében a Guardian, miközben az ingyenes Metro újság fő üzenete az, hogy

"az oroszlánok büszkévé tették"

az angolokat.

LONDON, ENGLAND - JULY 11: Harry Kane of England looks dejected after he collects his runners-up medal following his team's defeat in during the UEFA Euro 2020 Championship Final between Italy and England at Wembley Stadium on July 11, 2021 in London, England. (Photo by Shaun Botterill - UEFA/UEFA via Getty Images) Forrás: UEFA via Getty Images/Shaun Botterill

Hasonlóan foglalt állást a Sun, címlapján a "büszkék az oroszlánokra" címmel. A lap kiemeli, hogy bár ismét elveszített egy tizenegyespárbajt az angol válogatott, de a játékosok remekül helyt álltak.

Az Independent "könnyek a hősökért" főcímmel igyekszik összefoglalni az érzéseket, és hasonlóan jár el a Daily Mail is, amely azt írja: "Könnyek között ért véget".

Az angolok számára szomorú végkifejlet rögzítése mellett azért optimista hangok is megjelennek. A Guardian szerzője például úgy fogalmaz, hogy Southgate szerethető, fiatal csapata üdítő volt, a szakvezető közérthetősége, tisztessége és a labdarúgásról alkotott felfogása felemelő egy olyan időszakban, melyben máshol disszonancia és gyenge irányítás figyelhető meg.

Az angol válogatott az 1966-os, szintén hazai rendezésű világbajnokság után most először nyerhetett volna nagy tornát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!