A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Cristiano Ronaldót is felidegesítette az angol-dán Eb-elődöntőben óriásit hibázó focibíró

fbl Horizontal HEADSHOT GESTURE REFEREE
Danny Makkelie több fontos meccsen is tévedett már nagyot
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében, az Anglia-Dánia mérkőzésen óriási felháborodást keltett, amikor Danny Makkelie a hosszabbításban 11-est adott az angoloknak, akik be is jutottak a döntőbe. A holland játékvezetőnek a pályafutása során nem ez volt az egyetlen vitatható ítélete fontos meccsen.
Vágólapra másolva!

A 38 éves holland bíró az angol-dán Eb-elődöntő hosszabbításának 104. percében úgy látta, hogy Raheem Sterlinget buktatták a 16-oson belül és 11-est ítélt a hazai pályán játszó angoloknak. Harry Kane kihagyta a büntetőt, de a kipattanót belőtte, és bejuttatta csapatát a döntőbe. Angliában érthető módon minden szurkoló felhőtlenül boldog, hiszen 55 év után került be a válogatott egy világesemény fináléjába, azonban a világ többi pontján nagy felháborodást keltett az ítélet.

A videobírós visszajátszások alapján sem lehet azt mondani, hogy egyértelmű szabálytalanság történt, sokak szerint teljesen igazságtalan, hogy ez a mozzanat döntötte el a mérkőzést.

Danny Makkelie pályafutásában nem ez volt az egyetlen vitatható megmozdulás, hiszen több alkalommal elkövetett már hatalmas hibákat.

A Szerbia-Portugália vb-selejtezőn 2-2-es állásnál a hosszabbításban Cristiano Ronaldo betalált a szerbek kapujába, ám a holland játékvezető, úgy látta, hogy a labda nem haladt át a gólvonalon, így egy vélhetően győztes góltól fosztotta meg a vendégcsapatot.

Nem csoda, hogy a történtek után Ronaldo dühösen vágta a földhöz a csapatkapitányi karszalagját.

Makkelie ebben a szezonban a Real Madrid-Chelsea BL-elődöntőben is hatalmasat hibázott, ugyanis egy nyilvánvaló szabálytalanság után nem érvénytelenítette Karim Benzema gólját. A holland bíró "elfelejtette" lefújni azt, hogy Casemiro szabálytalankodott Cesar Azpilicuetával a Real egyenlítő találatát megelőző támadás során.

Danny Makkelie több fontos meccsen is tévedett már nagyot Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Ezen az Eb-n sem az angol-dán mérkőzésen elkövetett hiba volt Makkelie egyetlen baklövése, ugyanis az olasz-török nyitómeccsen az egyik olasz szögletnél tévesen lest ítélt, valamint két török kezezést sem vett észre a 16-oson belül.

Az biztos, hogy ezen az Európa-bajnokságon Makkelie több hibát már nem fog elkövetni, ugyanis a döntőt a szintén holland Björn Kuipers fogja vezetni majd. A finálét Olaszország és Anglia játssza a Wembley-ben július 11-én, vasárnap 21 órától.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!