Cristiano Ronaldóhoz hasonlították az angol fociválogatott csapatkapitányát

Ukrajna - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, negyeddöntő, Stadio Olimpico, Róma, 2021.07.03.
ROME, ITALY - JULY 03: Harry Kane of England celebrates after scoring their side's third goal during the UEFA Euro 2020 Championship Quarter-final match between Ukraine and England at Olimpico Stadium on July 03, 2021 in Rome, Italy. (Photo by Eddie Keogh - The FA/The FA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A dán labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Age Hareide szerint az angolok csapatkapitánya Harry Kane legalább annyira veszélyes játékos, mint Cristiano Ronaldo.
Vágólapra másolva!

Anglia az Európa-bajnokság elődöntőjében Dánia ellen lép pályára a Wembley-ben szerda este, annak a reményében, hogy az 1966-os világbajnokság óta végre újra a döntőbe jusson egy világeseményen.

A korábbi dán szövetségi kapitány, Age Hareide szerint a csapatok közti különbséget Harry Kane képes megteremteni.

- mondta Hareide, aki kijuttatta Dániát az Eb-re, majd a szerződése lejárt és a helyét Kasper Hjulmand vette át a kispadon.

Harry Kane három gólnál jár az Európa-bajnokságon Forrás: The FA via Getty Images/2021 UEFA/Eddie Keogh

A BBC Sport megírta, hogy a dán szakember sosem kételkedett Kane gólszerzési képességeiben, még akkor sem, amikor a csatár a csoportmérkőzéseken nem tudott az ellenfelek kapujába találni.

- méltatta Kane-t az edző. A Tottenham támadója a németek ellen egyszer, az ukránok ellen kétszer is betalált, és még lehet esélye a torna gólkirályi címére, hiszen csak két találattal van lemaradva az ötgólos Cristiano Ronaldótól és Patrik Schicktől, akik már nem léphetnek pályára az Eb-n.

Hareide a dánokról is beszélt és úgy látja, a csapategység és a zárt védekezés megadhatja Dániának azt a pluszt, amellyel meglepetést okozva bejuthat a döntőbe.

"Természetesen Anglia a favorit, de Dánia remek játékosokból áll és szenvedéllyel futballozik" - mondta a korábbi szövetségi kapitány.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!