A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A szívműtéten átesett Eriksent éltették a szurkolók az olasz bajnokcsapat edzésén - videó

fbl Horizontal
Christian Eriksen már jobban van
Vágólapra másolva!
Klubcsapata, az Inter edzésén a szurkolók Christian Eriksent éltették, de egyelőre még nem tudni, hogy a dán labdarúgó-válogatott középpályása visszatérhet-e a focipályára, miután az Európa-bajnokságon a Finnország elleni mérkőzésen megállt a szíve és újra kellett éleszteni. 
Vágólapra másolva!

A dán válogatott sztárja a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének hajrájában lett rosszul, majd esett össze a pályán. Csapatkapitánya, Simon Kjaer ugrott oda hozzá elsőként, majd a pályára érkező csapatorvosok kezdték meg az ápolását, hogy aztán a stadionban készenlétben álló mentők vegyék át, akik megkezdték az újraélesztést, megmentve ezzel a labdarúgó életét.

A futballistát sikeresen megműtötték, a mellkasába kardioverter-defibrillátort ültettek be, és szerencsére azóta jobban van.

A 29 éves játékos klubja, a Serie A-ban szereplő Inter már megkezdte a következő szezonra történő felkészülést. A rajongók nagy csoportja megfordult az egyik edzésen, ahol közösen skandálták a dán játékos nevét.

Azt nem tudni, hogy ő maga ott volt-e a csapattársai körében. A dán B.T. megírta, hogy július 10-e környékén a tervek szerint Eriksen meglátogatta a klubcsapatát.

Az olaszországi törvények szerint szívműtéten átesett sportoló nem folytathatja pályafutását az országban, igaz, más nemzeteknél több olyan futballista is akad, aki beültetett pacemakerrel játszik. Egyelőre nem tudni, hogy a dán középpályás egyáltalán fogja-e folytatni a karrierjét.

Christian Eriksen már jobban van, de nem tudni, folytathatja-e pályafutását Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Eriksen egyébként ott lehet a Wembley Stadionban július 11-én, mert az UEFA a futballistát, a feleségét és a focista életét megmentő hat mentőorvost és -ápolót is meghívta a vasárnapi, Olaszország-Anglia Eb-döntőre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!