A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eldőlt Didier Deschamps francia kapitány sorsa a csalódást jelentő foci-Eb után

Franciaország - Svájc, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, nyolcaddöntő, Nemzeti Aréna, Bukarest, 2021.06.28.
BUCHAREST, ROMANIA - JUNE 28: Didier Deschamps, Head Coach of France looks dejected after the UEFA Euro 2020 Championship Round of 16 match between France and Switzerland at National Arena on June 28, 2021 in Bucharest, Romania. (Photo by Denis Doyle - UEFA/UEFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Noël Le Graët, a francia futballszövetség elnöke elmondta a Le Figarónak, három perc alatt sikerült megegyezni Didier Deschamps-nal, így a válogatott szövetségi kapitánya folytathatja a munkáját a csapat élén. Függetlenül attól, hogy teljesen szétesett az irányítása alatt a világbajnok francia csapat.
Vágólapra másolva!

Deschamps jövője azt követően vált bizonytalanná, hogy a világbajnoki címvédő francia válogatott csalódást keltően szerepelt a labdarúgó Európa-bajnokságon. A franciák a csoportot ugyan nagy nehezen megnyerték, de csak a németeket verték meg, a portugálokkal és a magyar válogatottal pedig döntetlent játszottak, majd a nyolcaddöntőben tizenegyesekkel kikaptak, így kiestek, az esélytelennek tartott Svájccal szemben. Annak ellenére, hogy már 3:1-re vezettek.

Deschamps a torna előtt és alatt is számos kritikát kapott, elsősorban azért, mert visszahívta a válogatottba a Real Madrid csatárát, Karim Benzemát, aki 2015-ben korábbi csapattársa, Mathieu Valbuena megzsarolása miatt került ki a keretből.

A franciák kiesése után Noël Le Graët úgy nyilatkozott, hogy beszélt Deschamps-nal, aki nem szándékozott lemondani, most pedig, mint azt az elnök a Le Figarónak megerősítette, egy három percig tartó tárgyalás után megszületett a döntés, és a világbajnok szakvezető folytathatja a munkát a válogatott élén.

A Le Figarónak arra a kérdésre, hogy Deschamps fogja-e vezetni a jövő novemberi katari világbajnokságon a francia csapatot, Le Graët így felelt:

"A válasz igen. Szerdán Guingampban tisztáztuk a kérdéseket, és három perc alatt megegyeztünk. Ő is és én is egyértelműen a folytatás mellett voltunk. Semmilyen vita nem volt köztünk" - mondta az elnök.

A Figaro sportrovata tette közzé hírt, őket érte az a megtiszteltetés ezek szerint, hogy az elnöknek kedveskedő kérdéseket tehessenek fel. Szó sem esett arról, hogy egyes játékosok nem beszélnek egymással, és arról sem, hogy Benzema jelenléte szétverte a csapatot. Sőt, megmosolyogtató módon csak azt látták problematikusnak, hogy Benzema túlságosan későn csatlakozott a csapathoz. Ezek szerint hamarabb kellett volna. Mint ismert, 6 éve zavarták el a válogatottól, mert saját csapattársát és barátját zsarolta meg egy szexvideóval. Előző botrányait mindig megúszta: például egy kiskorú lánynak a péniszéről küldött képeket, majd kiderült, hogy muszlim terroristákhoz köthető mecsetet pénzel Lyonban. De az sem jelentett gondot ezek szerint, hogy Benzema kiköpött a francia himnusznál. Később ezt azzal indokolta, hogy túlságosan harcias a Marseillaise.

Viszont kiderült a Figaro cikkéből, hogy miért nem tudták megverni a magyar válogatottat. Túlságosan meleg volt Budapesten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!