Southgate szerint ő a legjobb tizenegyesrúgókat választotta ki az Eb-döntőben

fbl TOPSHOTS Horizontal
Gareth Southgate nagyon bízott abban, hogy Saka belövi a tizenegyest
Vágólapra másolva!
Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli: játékosai minden kiadtak magukból és büszkék lehetnek az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményükre.
Vágólapra másolva!

- fogalmazott az ötvenéves tréner az olaszokkal szemben a Wembley Stadionban 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajban elbukott Eb-döntő után. A kihagyott tizenegyeseket illetően Southgate hangsúlyozta: a hibázó játékosok nincsenek egyedül, "együtt győzünk, együtt veszítünk".
A szakvezető elárulta, hogy ő jelölte ki a rúgókat, nem a játékosok saját döntése volt.

- szögezte le arra a kérdésre válaszolva, hogy két jelöltet - Jadon Sanchót és Marcus Rashfordot - a 120. percben cserélt be, és rúgatott a legfiatalabbal, a 19 éves Bukayo Sakával is, és ők mindhárman hibáztak.

- mondta, majd úgy folytatta, hogy két potenciális végrehajtót már korábban le kellett cserélni, ezért történtek a változtatások a lefújást megelőzően.

Gareth Southgate nagyon bízott abban, hogy Saka belövi a tizenegyest Forrás: AFP/Andy Rain

Mint fogalmazott: a klubjaikban és a válogatott edzésein szerzett tapasztalatok alapján született meg a tizenegyesrúgókra vonatkozó döntés. Southgate összegezve ismét kiemelte, hogy csapata többet ért el, mint bármely más angol válogatott az elmúlt ötven évben, ezért a játékosoknak büszkének kell lenniük magukra.

- mondta. A kapitány szerint az első félidőben az angol csapat nagyon jól játszott a nagy tét ellenére, a másodikban viszont nem sikerült megtartania a labdát, emiatt nőtt rajta a nyomás.

- tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!