A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gareth Southgate az elbukott Eb-döntő után már a világbajnokságra gondol

fbl Horizontal
Gareth Southgate csapata egy lépésre van a végső céljától
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjének elvesztése után Gareth Southgate már a következő nagy tornára, a 2022-es katari világbajnokságra gondol. 
Vágólapra másolva!

"Nem hinném, hogy most van itt az ideje ezen gondolkodni. Előbb ki kell jutnunk Katarba, és nekem is kell egy kis idő, hogy elvonuljak és mindent átgondoljak. Pihenésre van szükségem" - idézi a Sky Sports Southgate válaszát arra a kérdésre, hogy mi lesz a szerződésének meghosszabbításával.

"Szeretném Katarban is én irányítani a válogatottat. Úgy érzem sokat fejlődtünk az elmúlt négy évben, elértünk egy negyedik, egy harmadik és egy második helyezést, amivel azt hiszem bárki elégedett lenne" - tette még hozzá az angol kapitány.

Southgate 2016-ban vette át Sam Allardyce helyét az angol válogatott élén, és a csapat már az ő irányításával jutott ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra, ahol a negyedik helyen végzett. A következő évben bronzérmes lett a csapattal a Nemzetek Ligájában, ezúttal pedig a második helyen zár a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

A katari világbajnokságot 2022. november 21. és december 18. között rendezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!