A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jogtalan volt az angolok tizenegyese az Arsenal legendás edzője szerint

fbl TOPSHOTS Horizontal
Óriási a botrány az angolok büntetője miatt
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban már beszámoltunk, az angol válogatott jutott be másodikként a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság fináléjába, miután a szerdai elődöntőben hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a dán együttest a londoni Wembley Stadionban. Gareth Southgate együttese egy erősen vitatható tizenegyessel csikarta ki a győzelmet. A véleményes büntetővel kapcsolatban az Arsenal korábbi vezetőedzője, Arsene Wenger is elmondta a véleményét.
Vágólapra másolva!

A 103. percben Raheem Sterling tört be a tizenhatoson belülre, majd az esése után a játékvezető büntetőt ítélt az angolok javára, ami után Harry Kane megszerezte a vezetést. Az eset óriási port kavart, ugyanis a tizenegyes megítélésének pillanatában két labda volt egyszerre a pályán, amely miatt meg kellett volna szakítani a játékot.

Óriási a botrány az angolok büntetője miatt Forrás: AFP/Laurence Griffiths

Az Arsenal egykori menedzsere, Arsene Wenger szerint nem lett volna szabad büntetőt ítélnie a bírónak, és nem érti, hogy miért nem nézte vissza az esetet a videobíró segítségével.

– mondta a legendás francia edző.

A tizenegyes sorsdöntőnek bizonyult, mivel Anglia a csapatkapitány Harry Kane találatával 2–1-re legyőzte a hősiesen küzdő dánokat. Gareth Southgate együttese a vasárnapi fináléban az olasz válogatottal találkozik majd a Wembley Stadionban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!