Chiellini egészen szokatlanul viselkedett a tizenegyespárbaj előtt - videó

fbl Horizontal, Giorgio Chiellini, Jordi Alba
Italy's defender Giorgio Chiellini (R) interacts with Spain's defender Jordi Alba after the coin toss prior to the penalty shootout in the UEFA EURO 2020 semi-final football match between Italy and Spain at Wembley Stadium in London on July 6, 2021. (Photo by CARL RECINE / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Elsőként az olasz válogatott jutott döntőbe a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az első elődöntőben kedden 1-1 után tizenegyespárbajban 4-2-re legyőzte az ugyancsak társházigazda spanyol csapatot, a londoni Wembley Stadionban. A tizenegyesek előtt az ilyenkor megszokott módon a két csapatkapitány, Giorgio Chiellini és Jordi Alba pénzfeldobás után választottak, hogy melyik kapura rúgnak majd, ám az olasz védő valami egészen szokatlan módon viselkedett.
Vágólapra másolva!

Giorgio Chiellini teljesen felszabadultan viccelődött Jordi Albával, miközben nem kisebb volt a tét, mint hogy melyik válogatott jut majd az Eb-döntőbe a tizenegyespárbaj utána. A Barcelona játékosa nem is igazán tudott mit kezdeni az olasz játékos viselkedésével.

Chiellini azt sugározta, hogy ezerszer volt már hasonló helyzetben, és egyáltalán nem fél, ez a fajta pszichológiai hadviselés pedig meg is hozta a sikert, az olaszok jutottak a fináléba. Ilyenkor persze felmerül a kérdés, vajon Chiellini a sokkal rutinosabb Sergio Ramosszal szemben is így viselkedett volna, ha Luis Enrique nem hagyja ki a rutinos védőt a keretből, de ez már soha nem derül ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!