A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Southgate meglepő taktikai változtatással sokkolná az olaszokat az Eb-döntőn

Horizontal
England's players including (L-R) England's forward Harry Kane, England's defender Kieran Trippier and England's defender Harry Maguire come out for warm up prior to the UEFA EURO 2020 Group D football match between Czech Republic and England at Wembley Stadium in London on June 22, 2021. (Photo by Frank Augstein / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate játékrendszert válthat az olaszok elleni Európa-bajnoki fináléra, átállhat a 3-4-3-s formációra, amely egyben azt is jelentheti, hogy Bukayo Saka helyére Kieran Trippier kerülhet be a kezdőcsapatba.
Vágólapra másolva!

A Dailymail beszámolója szerint

Bukayo Saka lehet a nagy vesztese Gareth Southgate döntésének, miszerint az angolok visszatérnek a németek elleni siker kulcsához, azaz a 3-4-3-s formációhoz.

A lap szerint az angol kapitány tart az olaszok támadásától, így kénytelen változtatni az elődöntőben is alkalmazott 4-2-3-1-s felálláson.

Kieran Trippier kezdhet az olaszok ellen Forrás: Getty Images/John Sibley

Southgate az Eb-n Németország ellen használta a háromvédős rendszert, az Európa-bajnokság többi találkozóján egyaránt négy védővel állt fel az angol válogatott.

A hírek szerint Harry Maguire és John Stones mellett Kyle Walker kaphat majd középen – ezen belül a jobb oldalon –, míg Trippier és Luke Shaw foglalhatják el két szélső hátvéd pozícióját. Kalvin Phillips és Declan Rice pedig a középpályán szűrhetnek. Előttük Raheem Sterling, Mason Mount és Harry Kane rohamozhatja az olaszok kapuját.

Miután bátran váltott az utolsó 16-os döntetlen során, Southgate azt mondta, hogy a sebességet akarják használni, hogy bejussanak a német védelem mögé, ami szintén gondolkodhatott a játék mögött.

Gareth Southgate kitalálta a győztes taktikát az olaszok ellen? Forrás: AFP/Carl Recine

Southgate a németek legyőzése után úgy nyilatkozott, azért váltott, hogy

a szélen kihasználja a sebességet és a német védelem mögé tudjon kerülni. Ez pedig a döntőben az olaszok ellen is eredményre vezethet.

Az angol válogatott 55 év szünet után nyerhet trófeát, míg az olasz csapat 53 esztendőt követően diadalmaskodhat újra a kontinenstornán. A döntő 21 órakor kezdődik, a játékvezető Björn Kuipers lesz, aki az első holland bíró az Eb-finálék történetében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!