A magát zseninek képzelő Southgate futball-lufiját szúrták ki a verhetetlen olaszok

fbl TOPSHOTS Horizontal
England's coach Gareth Southgate greets the fans as he walks past the trophy during the UEFA EURO 2020 final football match between Italy and England at the Wembley Stadium in London on July 11, 2021. (Photo by JOHN SIBLEY / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Vasárnap este véget ért a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokság, melynek döntőjében a hazai pályán játszó angol válogatott a rendes játékidőben 1-1-es döntetlent játszott az olasz csapattal, így 1976 után újra tizenegyesek döntöttek az Henri Delaunay-trófea sorsáról. A szétlövésben az olaszok kétszer, míg az angolok háromszor is hibáztak, így az olasz válogatott megnyerte fennállása második Európa-bajnoki címét, 53 évvel az után, hogy 1968-ban először diadalmaskodott hazai pályán. A találkozó után az olaszok abban látták a siker titkát, hogy egy pillanatig sem adták fel, míg az angolok magyarázkodás helyett inkább a jövőbe tekintettek, ami szerintük sikerekben gazdag lesz.
Vágólapra másolva!

A találkozó előtt a fogadóirodák az angol válogatottat tartották esélyesebbnek, annak ellenére, hogy a Roberto Mancini vezette olasz csapat már 33 meccs óta veretlen volt.

Az angolok az egész Európa-bajnokság alatt minimalista hozzáállással futballoztak, az elődöntőben még a sérülés miatt emberhátrányban futballozó dánok ellen is visszaálltak védekezni, amikor megszerezték a vezetőgólt a hosszabbításban. Gareth Southgate edző mentalitását remekül példázza, hogy az elődöntőben a 69. percben pályára küldött Jack Grealisht a 109. percben lehozta a pályáról, mert a csapatának már nem volt szüksége arra, hogy támadásokat vezessen.

Az angol csapatban sokkal több van, mint amennyit kiadott magából Forrás: AFP/Facundo Arrizabalaga

Az angolok az egész Európa-bajnokságon úgy futballoztak, mint régebben az olaszok, és pont ez az, amire a döntőben ráfizettek. Luka Shaw második perces, minden idők leggyorsabb Eb-döntőbe szültetett találatával megszerezték a vezetést, onnantól kezdve pedig mintha pályán sem lettek volna. Alig vezettek támadásokat, és magukra húzták az olaszokat, aminek Leonardo Bonucci egyenlítőgólja lett az eredménye a második félidőben.

A hosszabbításban az angolok pár percre felpörgették a játékot, de egyetlen komoly helyzetet sem tudtak kialakítani, így tizenegyespárbajban kellett volna megnyerniük a trófeát, de Gareth Southgate olyan gyerekeket állított oda lőni, mint Jadon Sancho vagy Bukayo Saka, ők pedig nem bírták a nyomást, így az angolok ismét elbuktak – most ráadásul a győzelem kapujában.

Az angol szövetségi kapitány a döntőre tényleg eljutott oda, hogy önmagát valamiféle tévedhetetlen stratégaként lássa: mással nem lehet magyarázni azt, hogy két olyan játékost küldött oda a tizenegyesekhez (Rashford, Sancho), akik a 120. percben álltak be, s akiknek még arra sem volt idejük, hogy bemelegedjenek.

Az angolok büszkék az oroszlánokra, az olaszok Mancini mesterművét méltatták

Az angol sajtó a vereség ellenére büszke a válogatott játékosaira. A The Sun bátor oroszlánoknak nevezte az angol csapat tagjait, míg Luke Edwards, a Telegraph újságírója azt hangsúlyozta, hogy a franciák 2016-ban hazai pályán elvesztették az Eb-döntőt, majd két évvel később megnyerték a világbajnokságot. Véleménye szerint a fiatal angol csapat tanulni fog a vereségből ahogy Gareth Southgate is.

A The Guardian "Olaszország szétzúzta Anglia álmait" címmel írt a mérkőzésről. Kiemelik, hogy az 1966-os vb-győzelem óta ez egy fontos este volt Angliának a sportbeli halhatatlansághoz, de a végén egy lehangoló, már jól ismert szerencsétlen történet lett belőle.

Olyanok is voltak, akik támadták a szövetségi kapitányt. Különösen azért, mert a tizenegyespárbajban olyan gyerekekre bízta a lövéseket, mint a 19 éves Bukayo Saka, aki profi pályafutása során még soha nem lőtt gólt tizenegyesből. Mindeközben Jack Grealish vagy az Eb-n az angol csapat legjobbja, Raheem Sterling sem került oda a szétlövésben.

Saka összetörve zokogott a lefújás után Forrás: AFP/Carl Recine

A legendás angol válogatott támadó, Gary Lineker azt írta a közösségi oldalán, hogy ez a vereség nem az angol válogatott végét jelenti, hanem valami jónak a kezdetét. Viszont kiemelte, hogy a jövőben ennek a csapatnak sokkal támadóbb szellemben kell futballoznia, mert megvan a keretben a tehetség, de mintha a csapat félne ezt megmutatni.

A BBC-nél szakkommentátorként dolgozó Alan Shearer, minden idők egyik legjobb angol csatára azt mondta a meccs után, hogy Roberto Mancini akkor változtatott, amikor változtatni kellett. Az olaszok az első félidőben nem tudták zsebre vágni az angolokat, a másodikban viszont igen, ezért gratulálni kell nekik.

Az olasz La Gazzetta dello Sport a szövetségi kapitányt, Roberto Mancinit méltatta, akinek a csapata már 34 mérkőzés óta veretlen, az Európa-bajnokság megnyerését pedig valóságos mesterműként emlegetik, és kiemelik, hogy Mancini újra megszerettette az emberekkel az olasz csapatot.

Az olasz válogatott másodszor ért fel Európa csúcsára Forrás: UEFA via Getty Images/Shaun Botterill

Az olasz Tutto Sport csak szimplán "Legendáknak" nevezte az olasz csapat játékosait, és az angolok által énekelt „Three Lions (Football's Coming Home)" című dalt átírták "It's coming to Rome"-ra.

Megérdemelt olasz siker, Donnarumma az Eb legjobb játékosa

A találkozó hőse a tizenegyespárbajban két lövést is hárító Gianluigi Donnarumma volt, akit kapusként megválasztottak az Európa-bajnokság legjobb játékosának.

„Valami rendkívüli dolgot tettünk. Boldogok vagyunk. Egy milliméterig sem adtunk fel. Mindannyian tudjátok, honnan indultunk. Fantasztikus csapat vagyunk, és megérdemeltük.

Nem volt könnyű, de látványosan játszottunk, nagyszerűen. A mérkőzés nagy részében domináltunk. Megérdemeltük mindezt" – mondta az olasz kapus, aki minden idők harmadik legfiatalabb kapusa lett, aki nagy torna döntőjében védhetett.

Donnarumma lett az Eb legjobb játékosa Forrás: PA Images via Getty Images/Nick Potts

A 22 éves kapus pályafutása során mind az öt olyan meccsét megnyerte, amelyiken csapata tizenegyespárbajra kényszerült. Hármat a klubjával, kettőt a válogatottal.

Az olasz csapat kapitánya, Giorgio Chiellini a lehető legnagyobb dicsérettel illette a fiatal kapust.

„Szerencsés voltam, mert korábban együtt játszottam Gianluigi Buffonnal. Most Donnarummával játszom – a kettő ugyanaz"

– hasonlította a csapattársát minden idők egyik legjobb kapusához az olaszok veterán játékosa.

„Kemény meccs volt. A lehető legrosszabbul kezdtünk. Nehéz volt számunkra, a szurkolók a stadionban minden energiájukkal az angolokat buzdították. De mi csendesek és nyugodtak voltunk, és ez fontos volt. Elkezdtünk játszani. A félidőben megbeszéltük, azt mondtuk, hogy meg kell találnunk a megfelelő passzt, a megfelelő lövést. Irányítanunk kell a játékot, így lehet nyerni. Megérdemeltük a győzelmet.

Megérdemeltük, egész Olaszország megérdemli. Most pedig élvezzük ki. Mindig is úgy futballoztunk, hogy megpróbáltuk jól érezni magunkat. Mindenféleképpen történelmet akartunk írni, és most mi vagyunk Európa bajnokai. Mindannyian hihetetlenül boldogok vagyunk, és alig várjuk, hogy holnap együtt ünnepelhessünk az olaszokkal" – mondta Giorgio Chiellini, aki 36 évesen és 331 naposan a legidősebb játékos lett, aki kapitányként kezdett egy Eb-döntőben.

Giorgio Chiellini emelte először magasba a trófeát Forrás: UEFA via Getty Images/Alex Morton

Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya könnyek közt értékelt a győzelem után.

„Egy időben még csak gondolni is lehetetlen volt erre, de a srácok egyszerűen elképesztőek voltak. Nincsenek szavaim rájuk, ez egy csodálatos csapat. Nehéz meccs volt, ami a korai góljuk után még nehezebbé vált. Attól a korai periódustól eltekintve uraltuk a mérkőzést.

A csapat sokat fejlődött, és úgy gondolom, hogy tovább tudunk javulni.

A tizenegyespárbajokban egy kis szerencsére is szükség van. Kicsit sajnálom Angliát, mert nekik is nagyszerű tornájuk volt. Nagyon boldogok vagyunk, és remélem, a szurkolók most ünnepelnek" – értékelt Mancini, aki Ferruccio Valcareggi után szintén Eb-győzelemre vezette Olaszországot.

Mancini nemcsak eredményes, de szerethető csapatot is csinált az olasz válogatottból Forrás: PA Images via Getty Images/Mike Egerton

Federico Bernardeschi csak 127 percet játszott az Európa-bajnokságon, de a spanyolok elleni elődöntőben és az angolok elleni fináléban is értékesített egy tizenegyest a szétlövésben, így kivette a részét a sikerből.

„Nem volt könnyű szezon számomra, de mindig keményen dolgoztam. Köszönöm a csapattársaimnak, a stábnak, mindazoknak, akik hittek bennem.

– mondta a Juventus támadója.

Bernardeschi kerettagsága korántsem volt biztos az Eb előtt Forrás: AFP/Paul Ellis

„Csodálatos este volt. Erről a pillanatról álmodtunk. Végre megnyerhettük az Európa-bajnokságot, amit azóta reméltünk, amióta először találkoztunk, hogy együtt edzünk. Most már csak ünnepelnünk kell Olaszországért.

– nyilatkozta a brazil származású Emerson Palmieri, aki az után került be a csapatba, hogy az Eb egyik legjobbja, Leonardo Spinazzola Achilles-ín-szakadást szenvedett a belgák elleni negyeddöntőben.

Gareth Southgate elmondta, hogy csalódott az eredmény miatt, de rendkívül büszke a játékosaira, akik mindent megtettek a győzelemért. Az angol válogatott szövetségi kapitánya magára vállalta a felelősséget a tizenegyeseket elvégző focisták miatt.

„A tizenegyesek miatt, a kijelölt rúgókért én vállalom a felelősséget.

Jól kezdtük a lövéseket, de azután nem sikerült ezt így folytatni. Én döntöttem a tizenegyesekről az alapján, amit az edzéseken láttam, és senki sincs egyedül. Együtt, csapatként nyertünk, és mindannyiunkon múlik, hogy ma este nem tudtuk megnyerni a meccset" – értékelt az angol válogatott szövetségi kapitánya.

Gareth Southgate csapata a 2022-es vb-n is esélyes lesz Forrás: AFP/John Sibley

Az elbukott döntő ellenére Southgate úgy érzi, csapata rengeteget fejlődött.

„A srácok hihetetlen emlékeket adtak az országnak. A mai este természetesen rendkívül nehéz lesz mindannyiunk számára. Át kell éreznünk ezt a csalódottságot, mert az ilyen trófeák megnyerésének lehetőségei nagyon ritkák az életünkben. De amikor visszagondolnak arra, amit tettek, hihetetlenül büszkék lesznek magukra. Ez a csapat még rengeteget fejlődhet. Láthatták, hány fiatal játékos szerzett rutint ezen a tornán, akik abszolút fantasztikusak voltak" – tette hozzá Southgate, aki hangsúlyozta, hogy a tornának rengeteg pozitívuma volt az angol csapat részéről, de ezeket egyelőre nem tudja értékelni a csalódottsága miatt.

Ma este kipukkadt a lufi, ezért az országot nagyon üresnek érzem majd. Tudom, hogy ezt mindenki nehezen viseli majd. Szerettünk volna még egy olyan estét adni mindenkinek, amely után folytatódhatott volna a világ legnagyobb bulija.

Jár az elismerés az olaszoknak, mert az egész tornán kiemelkedőek voltak, és ahogyan sokkal jobban járatták a labdát, mint mi. Elég erősek voltak védekezésben ahhoz, hogy ne tudjunk helyzeteket kialakítani a kapujuk előtt" – zárta az értékelést az angol szövetségi kapitány, aki végezetül hozzátette, hogy van mire büszkének lenniük, mert ez az angol csapat többet tett, mint bármelyik az elmúlt 50 évben.

Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya pályafutása egyik legrosszabb meccsét játszotta.

„Nagyon jó csapattól kaptunk ki. Tökéletesen kezdtük a meccset, aztán talán túlságosan is visszaálltunk védekezni. Néha, ha korán gólt szerzel, akkor könnyebb már játszani, könnyebb állni az ellenfél rohamait, és könnyebb támadni is. Az ellenfélnek nem volt sok helyzete, jól tettük a dolgunkat. A hosszabbításban felpörögtünk, és voltak már helyzetink is.

Ez most fájni fog egy darabig" – mondta az angol csapat kapitánya, Harry Kane, akivel a pályafutása során másodszor fordult elő a válogatottban, hogy egyetlen kapura lövéssel sem próbálkozott és egyetlen helyzetet sem alakított ki.

Ez a döntő nem Harry Kane-ről szólt Forrás: UEFA via Getty Images/Shaun Botterill

A csapatkapitány szerint a 2018-as világbajnokság óta rengeteget fejlődött ez az angol csapat.

„Bárki hibázhat tizenegyest. Együtt nyerünk, együtt veszítünk.

Tanulunk és fejlődünk belőle. Ezek a fiúk is fejlődni fognak, és ez még több motivációt ad nekünk a jövő évi világbajnokságra. Csapatként rendkívül büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Mindannyian győztesek vagyunk, győzni akartunk, ezért valószínűleg egy ideig fájni fog. Karrierünk hátralévő részében fájni fog, de ilyen a futball. Az oroszországi világbajnokság óta sokat fejlődtünk, és ez a folyamat ezen az Eb-n is folytatódott" – tette hozzá a Tottenham támadója, aki négy góllal zárta az Európa-bajnokságot.

Jordan Pickford és Harry Maguire az elveszített döntő után Forrás: AFP/Laurence Griffiths

„Megszakad a szívem, csalódott vagyok, és ki vagyok akadva. A srácok le vannak sújtva. Mindent beleadtunk" – mondta a döntő után Harry Maguire, az angol csapat védője.

Hosszabbítás:

Végül jöjjenek az Eb-döntő érdekességei:

  • Angliának ez volt az első Európa-bajnoki döntője, és az 1966-os világbajnokság megnyerése óta az első döntője egy nagy tornán. Ez a leghosszabb szünet (55 év) a döntők között bármelyik európai nemzet számára.
  • Anglia a legutóbbi 15 találkozójából mindössze kettőt nyert meg Olaszország ellen (6 döntetlen, 7 vereség). 1997 júniusában 2-0-ra, 2013 augusztusában pedig 2-1-re győzött - mindkettő barátságos mérkőzés volt.
  • Ez volt a harmadik nagy tornadöntő, amelyet a Wembley Stadionban rendeztek, és egyik meccs sem dőlt el kilencven perc alatt. Az előző kettőt hosszabbításban nyerték meg: az 1966-os világbajnokságon Anglia legyőzte Németországot, az 1996-os Európa-bajnokságon pedig Németország Csehországot.
  • Olaszország minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 34 mérkőzésén veretlen maradt (27 győzelem, 7 döntetlen). Ezeken 87 gólt lőtt és csak 11-et kapott. Ez a leghosszabb veretlenségi sorozat a Squadra Azzura történetében.
    Az olaszok elképesztő sorozatban vannak Forrás: PA Images via Getty Images/Nick Potts
  • Jorginho az ötödik olasz játékos, aki egy szezonban Bajnokok Ligája/Európa Kupa-döntőt és Eb- vagy vb-döntőt játszott.
  • Leonardo Bonucci, az olasz csapat védője a 18. Eb-meccsét játszotta, ezzel behozta a németek legendáját, Bastian Schweinsteigert. Ennél csak három játékosnak van több Eb-meccse: Cristiano Ronaldónak (25), Pepének (19) és João Moutinhónak (19).
  • 36 évesen és 331 naposan Giorgio Chiellini lett a legidősebb játékos, aki kapitányként kezdett egy Eb-döntőben. Ezzel megelőzte Gianluigi Buffont, aki 34 évesen és 154 naposan a 2012-es Spanyolország ellen elveszített döntőben szerepelt az olasz csapattal.
  • Luke Shaw 1 perc 57 másodperc elteltével lőtt gólt, ami az Eb-döntők történetének leggyorsabb találata lett.
  • A spanyol José Ángel Iribar és az argentin Juan Botasso után az olaszok kapusa, a 22 éves és 136 napos Gianluigi Donnarumma lett minden idők harmadik legfiatalabb kapusa, aki nagy torna döntőjében védhetett.
  • Leonardo Bonucci 34 évesen és 71 naposan minden idők legidősebb gólszerzője lett az Eb-döntőkben, ezzel megdöntötte Bernd Hölzenbein 1976-os rekordját, aki 30 éves és 103 napos volt, amikor betalált a csehszlovákoknak.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
  • Az angolok a nagy tornákon tizenegyespárbajaiknak mindössze 22%-át (2/9) nyerték meg, ami a legalacsonyabb arány a három vagy több szétlövésben részt vevő európai nemzetek közül.
  • Olaszország hatodik nagy tornagyőzelmét aratta (négy vb-győzelem, két Európa-bajnoki cím). Az európai nemzetek közül csak Németország (7) nyert ennél többet.
  • Gianluigi Donnarumma mind az öt olyan meccsét megnyerte, amelyiken a csapata tizenegyespárbajra kényszerült. Hármat a klubja, kettőt a válogatott színeiben.
  • Az olasz válogatott immár 34 mérkőzés óta veretlen, folytatva ezzel története legjobb sorozatát.

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!