A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szánalmasan játszottak a térdelő angolok, Kataron röhögött a világ, Neymar bokája miatt retteg Brazília

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Katar - Szenegál, A csoportkör, Al Thumama Stadion, 2022. 11. 25.
DOHA, QATAR - NOVEMBER 25: Boulaye Dia of Senegal scores their team's first goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group A match between Qatar and Senegal at Al Thumama Stadium on November 25, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Utolsó perces drámával indult a péntek a Wales-Irán találkozón, majd a házigazda egy történelmi gól ellenére simán kikapott Szenegáltól is. Az esti programban szenvedtek a sztárcsapatok: Hollandia és Anglia sem tudott nyerni, így egyikük továbbjutása sem vált biztossá. Visszapillantónkban a legérdekesebb anyagokat elevenítjük fel.
Vágólapra másolva!

Gareth Bale-ék az Egyesült Államok elleni döntetlen után még gyengébb játékot produkáltak Irán ellen, akinek a nyomása egy brutális szabálytalanság miatt előbb emberelőnnyé alakult, majd a 98. és a 101. percben született gólokkal 2-0-s győzelem lett belőle.

Hennessey kapus kiállítása után Wales nem tudta megállítani Iránt Forrás: Getty Images/Clive Brunskill

A házigazda Katar Szenegál ellen próbált javítani a nyitómeccs botrányos játéka után, ami ugyan némileg sikerült, ám a 3-1-es vereség után így az első afrikai gólt megelőzően szerencsétlenkedő védőről készült a legtöbb mém.

Hollandiától hiába vártak könnyed győzelmet Ecuador ellen is, Louis van Gaal csapata végül az 1-1-es döntetlennek is örülhetett, a dél-amerikaiak pedig a győzelem elmulasztása mellett a gólkirályjelölt sérülése miatt is szomorkodhattak.

Enner Valencia sérülése miatt aggódhatnak az ecuadoriak Forrás: AFP/Jewel Samad

A nap legnagyobb rangadójának ígérkezett Anglia és az Egyesült Államok találkozója, mégis alacsony színvonalú 0-0 lett belőle. Harry Kane-ék ráadásul folytatták a meccs előtt a térdeléses bohóckodásukat.

Ugyan Cristiano Ronaldo és Neymar sem lépett pályára pénteken, mégis mindketten a középpontba kerültek. A portugál klasszist megalázó ghánai csatár ugyanis reagált a tettére, míg a brazil sztár ijesztően mutató bokájának sérülése miatt eldőlt, hogy mennyi időre kell őt nélkülöznie a vb egyik legnagyobb esélyesének.

A meccsekről szóló podcasteket vissza tudja hallgatni ITT, ITT, ITT és ITT.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!