A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megdöbbentő fordulatok és drámai hajrá az elképesztő hibákat hozó meccsen

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Dél-Korea - Ghána, H csoport, mérkőzés, Education City Stadion, 2022. 11. 28.
Ghana's midfielder #20 Mohammed Kudus celebrates scoring his team's third goal during the Qatar 2022 World Cup Group H football match between South Korea and Ghana at the Education City Stadium in Al-Rayyan, west of Doha, on November 28, 2022. (Photo by Khaled DESOUKI / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjában Dél-Korea 3-2-es vereséget szenvedett Ghánától.
Vágólapra másolva!

A mérkőzés nagy részében védekezésre kényszerülő ghánaiak az első félidőben két kaput eltaláló lövésig jutottak, ám mindkettőből gól született. A 24. percben egy szabadrúgás utáni kavarodás után került a labda Mohammed Salisu elé, akinek nem okozott gondot a góllövés, majd tíz perccel később Jordan Ayew beadását fejelte Mohammed Kudus a hálóba.

Mohammed Salisu szerezte a találkozó első gólját Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Alex Grimm

A második félidő elején mág az első játékrészben látottnál is jobban visszaálltak az afrikaiak, így pedig Cso Gue Szun két fejesével a 61. percben már egyenlő volt az állás. Azonban a ghánaiak a harmadik kaput eltaláló lövésükből is eredményesek voltak: Inaki Williams lőtt óriási luftot, ám épp ezzel zavarta meg a koreai védelmet, Kudus pedig az elé kerülő labdával a hálóba talált.

Cso Kue Szun három perc alatt szerzett két fejesgólt, de Ghána hamar visszavette a vezetést Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Alex Grimm

Az utolsó húsz percben Dél-Korea mindent megtett az egyenlítésért, többször is a tizenhatoson belül tudtak passzolgatni, de minden lövésük vagy célt tévesztett, vagy belelépett egy ghánai védő, olykor pedig Lawrence Ati-Zigi kapus volt a végállomás. A sorozatos roham és a rengeteg kapura lövés azonban nem járt sikerrel, miután a teljesen betömörülő afrikai védelmet egyszer sem tudta kijátszani az ázsiai csatársor.

Ghána így a Portugália elleni 3-2-es vereség után ezúttal ugyanennyire nyert, amivel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

1Sípszó (kezd + vég)
21Sárga lapDaniel Amartey
21Sárga lapDaniel Amartey
24Gól
24GólMohammed Salisu
27Sárga lapWoo-Young Jung
27Sárga lapWoo-Young Jung
34Gól
34GólMohammed Kudus
46Sípszó (kezd + vég)
46Csere
51Sípszó (kezd + vég)
57CsereChang-Hoon Kwon
58Gól
58GólGue-Sung Cho
61Gól
61GólGue-Sung Cho
68Gól
68GólMohammed Kudus
73Sárga lapTariq Lamptey
73Sárga lapTariq Lamptey
77Sárga lapYoung-Gwon Kim
77Sárga lapYoung-Gwon Kim
79CsereJordan Ayew
83CsereMohammed Kudus
88CsereGideon Mensah
92CsereMin-Jae Kim
101Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!