Mégis mehet a vb-re a szenegáli válogatott legnagyobb sztárja

fbl Horizontal, Szenegál, Sadio Mané, Afrika Kupa, trófea
Senegal's forward Sadio Mane holds the trophy prior to the ceremony after winning after the Africa Cup of Nations (CAN) 2021 final football match between Senegal and Egypt at Stade d'Olembe in Yaounde on February 6, 2022. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A csapat legnagyobb sztárja, a sérüléssel bajlódó Sadio Mané is bekerült a szenegáli labdarúgó-válogatott világbajnoki keretébe.
Vágólapra másolva!

Aliou Cisse szövetségi kapitány pénteken Dakarban jelentette be a jövő vasárnap kezdődő katari vb-re utazó 26 játékos, köztük a Bayern München csatárának nevét.

Mané egyértelműen az első számú embere az afrikai ország együttesének, idén az ő tizenegyeseivel nyerte meg csapata az Afrika Kupát, majd vívta ki a világbajnoki szereplést. Ezért is okozhatott komoly riadalmat Szenegálban, amikor a kontinens legjobb labdarúgójának választott 30 éves támadót kedden a Werder Bremen elleni német bajnokin 20 perc után le kellett cserélni, mert egy párharcban rúgást kapott a sípcsontjára.

Sadio Mané is ott lesz a vb-n Forrás: AFP/Charly Triballeau

Az eset után nem sokkal Dino Toppmöller, a bajorok másodedzője úgy nyilatkozott, hogy a sérülés nem komoly, ugyanakkor másnap a L'Equipe című francia sportnapilap ennek ellenkezőjéről írt, hozzátéve, hogy Mané nem fog játszani a világbajnokságon.

A pénteki sajtótájékoztatón a szenegáli kapitány elmondta, hogy a nemzeti szövetség elküldte az orvosát Manéhoz, aki csütörtökön megvizsgálta a játékost és szerinte nem kell műteni.

"Ez nagyon jó hír a számunkra, mostantól pedig mindent meg kell próbálnunk, hogy játékra alkalmas állapotba hozzuk a tornára. Két hetünk van, ez alatt meglátjuk, hogy miként alakul az állapota, hogy reagál a kezelésekre" - mondta Cisse, aki mindenképpen a keretben akarta tudni legjobbját.

A szenegáliak vb-kerete:

kapusok: Edouard Mendy (Chelsea), Alfred Gomis (Rennes), Seny Dieng (Queens Park Rangers)

védők: Kalidou Koulibaly (Chelsea), Abdou Diallo (RB Leipzig), Youssouf Sabaly (Real Betis), Fode Ballo-Toure (AC Milan), Pape Abou Cisse (Olimpiakosz), Ismail Jakobs (AC Monaco), Formose Mendy (Amiens)

középpályások: Idrissa Gana Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (Nottingham Forest), Nampalys Mendy (Leicester City), Krepin Diatta (AC Monaco), Pape Gueye (Olympique Marseille), Pape Matar Sarr (Tottenham Hotspur), Pathe Ismael Ciss (Rayo Vallecano), Moustapha Name (Pafosz FC), Mamdou Loum (Reading)

támadók: Sadio Mané (Bayern München), Ismaila Sarr (Watford), Boulaye Dia (Salernitana), Bamba Dieng (Olympique Marseille), Famara Diedhiou (Alanyaspor), Nicolas Jackson (Villarreal), Iliman Ndiaye (Sheffield United)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!