A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Újabb összeomlás a vb-n: porig alázták a németeket

fbl TOPSHOTS Horizontal
Japan's midfielder #08 Ritsu Doan (L) scores his team's first goal during the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Germany and Japan at the Khalifa International Stadium in Doha on November 23, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjában a német válogatott óriási meglepetésre 2-1-re kikapott Japántól. Gündogan büntetőjével ugyan még vezetett a félidőben Hansi Flick csapata, amely sok helyzetet kihagyott, majd az egyre jobb formába lendülő japán válogatott kegyetlenül kihasználta a védelmi hibákat és a vb újabb szenzációját okozta.
Vágólapra másolva!

A 2014-ben vb-győztes német válogatott Japán ellen kezdte meg világbajnoki szereplését, a két nemzeti csapatnak ez volt az első hivatalos tétmérkőzése egymás ellen. Hansi Flick sérülés miatt Leroy Sanéra sem számíthatott, de a Bayern sztárja nélkül is a németek voltak a találkozó egyértelmű esélyesei.

Hatalmas fölényben kezdték a meccset a németek, azonban a 9. percben gólt lőttek a japánok, igaz les előzte meg a támadást. A 21. percben nagyot kellett védenie a japán kapusnak, Gondának, aki Kimmich távoli bombájánál mutatott be látványos bravúrt. A félidő közepére egyre nagyobb nyomás alá helyezte Flick csapata az ellenfelét, de a japán védők többször is önfeláldozó módon mentettek.

A 32. percben a visszafelé cselező Raummal szemben szabálytalankodott Gonda, így 11-est kaptak a németek, amelyet Gündogan magabiztosan váltott gólra.

Raum harcolta ki a 11-est a németeknek Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

A szünetig az eredmény már nem változott, az egyre felszabadultabban játszó német válogatott magabiztosan vezetett 1-0-ra.

A második játékrész elején a nagy kedvvel játszó Musiala növelhette volna az előnyt, de 12 méterről hatalmas helyzetben a kapu fölé lőtt a Bayern tinisztárja. A 60. percben a második gólját is megszerezhette volna Gündögan, de a kapufa megmentette a japánokat.

A félidő közepén a japánok többször felértek a német kapu elé, Rüdigeréket viszont nem tudták átjátszani. A 70. percben Gonda több hatalmas bravúrt is bemutatott, Hofmann és Gnabry helyzeteinél hihetetlen reflexmozdulatokkal hárított. A másik oldalon Neuer is elképesztően nagyot védett, Ito megpattanó lövésénél óriásit mentett.

A németek sztárkapusa Minamino erőből belőtt labdáját középre tudta ütni, az érkező Doan viszont közelről kiegyenlített a 75. percben.

Sokkolták a japánok a németeket Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Az egyenlítő gól után jött csak az igazi szenzáció, Schlotterbeck helyezkedési hibáját remekül használta ki Aszano és éles szögből fantasztikusan pörgetett a léc alá a 83. percben.

A németek megnyomták az utolsó perceket, de csak helyzetekig jutottak, egyenlíteni már nem tudtak. A japánok óriási meglepetésre 2-1-re nyertek és az argentinokat legyőző szaúdiak után a világbajnokság újabb szenzációját szolgáltatták.

Ezzel a szenzációs góllal nyertek a japánok Forrás: Getty Images/Robert Cianflone
1Sípszó (kezd + vég)
33Belőtt 11-es
46Sípszó (kezd + vég)
51Sípszó (kezd + vég)
57CsereYuto Nagatomo
67CsereThomas Mueller
71CsereAo Tanaka
75CsereHiroki Sakai
75Gól
75GólRitsu Doan
79CsereKai Havertz
83Gól
83GólTakuma Asano
90CsereSerge Gnabry
99Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-2-3-1
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Japán 3 2 1 0 4-3 1 6
GY
V
GY
2.
Németország 3 1 1 1 6-5 1 4
V
D
GY
3.
Spanyolország 3 1 1 1 9-3 6 4
GY
D
V
4.
Costa Rica 3 1 2 0 3-11 -8 3
V
GY
V

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!