Vágólapra másolva!
Gianluigi Buffon, az olasz labdarúgó válogatott kapusa 75 millió márkáért (9 milliárd forint) a Juventushoz szerződött. Csőd persze nem fenyegeti a Juvét: a soccerage.com című internetes újság értesülései szerint új átigazolási csúcsot jelentő összegért, 67 millió dollárért (18,8 milliárd forint) adták el a Zebrák Zinedin Zidane-t a Real Madridnak.

Megjegyzendő: a Buffonért adott összeg is rekordnak számít az átigazolási piacon, hiszen korábban még soha sehol nem fizettek ennyi pénzt egy hálóőrért. A 23 éves válogatott játékos az elmúlt hat évben az AC Parma együttesét erősítette.

Az érdekeltek még nem hozták nyilvánosságra, hogy Buffon hány évre kötelezte el magát új klubjához.

Luciano Moggi, a Juventus általános igazgatója a svájci Luganóban találkozott Florentino Perezzel, a Real Madrid elnökével, a világ-, és Európa-bajnok játékmester szerződésének részleteinek tisztázása céljából. A megállapodást várhatóan szerdán, Olaszországban szentesítik. Ugyancsak internetes forrás (soccernet) értesülése szerint a torinóiak megválnak jugoszláv csatáruktól, Darko Kovacevictől.

Míg a Juve az eladásokban jeleskedik, a Real csak a költekezésre összpontosít, Zizou mellé meg kívánja szerezni Gaizka Mendietát, a Valencia CF-fel kétszer Bajnokok Ligája-döntőt játszó csapatkapitányt.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!