Vágólapra másolva!
Az Olympique Marseille pocsék szezont zárt, és a nyáron szokás szerint új sztárigazolásokkal akart javítani helyzetén. Rengeteg új futballista érkezett a klubhoz, de ennek ellenére a csapat a bajnokság első fordulójában csak egy döntetlenre volt képes az újonc Montpellier ellen. Az egyik új szerzemény, a portugál Delfím csak a lelátóról nézhette a meccset, mert mint kiderült, be sem nevezték a pontvadászatra...

José Fernandes Delfím az előző három szezonban a Sporting Lisboában futballozott, nem is rosszul, hiszen bekerült a luzitán válogatottba, és külföldön is felfigyeltek rá. A középpályás végül az Olympique Marseille-jel egyezett meg, és mint elmondta, alig várta, hogy együtt játszhasson Mário Jardellel, és beadásaival kiszolgálja őt.

Úgy tűnik, hogy ez a kívánsága két ok miatt is meghiúsul: egyrészt Jardel nem lett az OM játékosa, másrészt könnyen lehet, hogy Delfím is hasonló sorsra jut. A francia klub ugyanis még mindig nem fizette ki vételárát, 1,8 millió fontot a Sportingnak, és ennek megfelelően szerzeményét (?) nem tudta benevezni a francia bajnokságba. A játékos, aki ötéves szerződést írt alá az OM-nél, egyelőre biztos a dolgában:

"Nyugodt vagyok. Az ügynököm, Jorge Manuel Mendes állandó kapcsolatban áll a Sportinggal, és szerinte hamarosan rendeződnek a dolgok. A helyzet persze nem a legideálisabb, de továbbra is a csapattal edzek, és a vezetők szerint hamarosan regisztrálni fognak a szövetségnél."

Korábban:

A nap játékosa: Franck Leboeuf (Olympique Marseille)

Mindent egy helyen az Eb-ről