Vágólapra másolva!
A Kispest mindvégig szervezetten védekezett és veszélyes kontratámadásokat vezetett, amelynek a hazai csapat nem találta meg az ellenszerét, ezért a vendégek győzelme megérdemelt. A Honvéd második gólja után mintegy tizenöt Fradi-drukker Csank János kispadja mögé nyomult, alpári stílusban szidalmazta a vezetőedzőt, és percekig döngette a pad mögötti plexifalat.

Borsodi Liga, 13. forduló
Ferencváros - Kispest-Honvéd 0-2 (0-1)
Üllői út, 5000 néző
vezette: Kassai
FTC: Németh - Hrutka, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei (Vén, 75.), Pinte, Szabó T., Szkukalek (Zombori, 55.) - Horváth, Jovic (Jancula, 65.)
Kispest: Udvarácz - Balint, Lőrinc, Téger, Müller - Babos Á. (Füzi K., 80.), Pintér, Piroska (Lipták, 83.), Aranyos - Faragó (Hercegfalvi, 71.), Sasu
gól: Piroska (29., 77.)
sárga lap: Gyepes (54.), Pinte (78.), illetve Sasu (28.), Balint (58.), Lőrinc (78.)

26. perc: Pintér a védők feje felett átívelt, a labda Sasu elé került, aki 7 méterről, nagy helyzetben lövés helyett lágyan a kapu
fölé emelt.

29. perc: Piroska szerzett labdát a felezővonalnál, indította Sasut, majd a visszakapott labdát 12 méterről, ballal a jobb alsó
sarokba helyezte (0-1).

43. perc: Hrutka előreívelését Jovic továbbcsúsztatta, s Horváth szintén fejjel célozta meg a kispesti kapu jobb sarkát, de Udvarácz bravúros vetődéssel szögletre mentett.

53. perc: Piroska szabadrúgása után a labda megcsúszott Pinte fején, s a felső lécről vágódott szögletre.

77. perc: Sasu a jobb oldalon elfutott, élesen középre adott, és az érkező Piroska 10 méterről a bal alsó sarokba helyezte a labdát (0-2). A gól után mintegy tizenöt Fradi-drukker Csank János kispadja mögé nyomult, alpári stílusban szidalmazta a vezetőedzőt, és percekig döngette a pad mögötti plexifalat.

81. perc: Kriston jobb oldali beívelését Horváth 5 méterről a keresztlécre fejelte.

Csank János: "Tartottam a meccstől, mert nekünk nem nagyon megy a Kispest ellen. Próbáltunk támadni, de nem sikerült feltörni a vendégek tömör védelmét. A nézőtéri reagálásokkal kapcsolatban nem tudok mit mondani, ez néhány ember véleménye. Elismerem, hogy ennyiszer nem lehet kiakapni a Fradinak, de be kell látni, hogy balszerencsénk van. A lelkiismeretm mindenesetre tiszta."

Glázer Róbert: "Aggódtam, hogy az előző fordulóban aratott nagy különbségű győzelem után a játékosaim kiengednek, de nem így történt. A Fradi helyenként nyomasztó mezőnyfölényben játszott, de a kontráink veszélyesek voltak. Meg kell jegyeznem, hogy halálfélelmem volt, amikor az öklüket rázó Fradi-drukkerek megjelentek a kispad mögött."

Mindent egy helyen az Eb-ről